torsdag 14 januari 2010

Gamla vantar får nya tummar

Alla har skrattat åt mig när jag tagit på mig mina gamla vantar med trasiga tummar. Jag har ju ett helt lager med vantar jag stickat under förra året. Jag gillar mina gamla vantar som jag stickade på 80-talet i Klippans 3-trådiga Laholmsgarn med mönster ur boken "Binge". Både boken och garnet köpte jag hos Hemslöjden i Linköping. Vantarna har jag inte använt på flera år, men den här kalla vintern har de varit mycket sköna att ha utanpå ett par tunna handskar.Har länge tänkt laga dem, men det har inte blivit gjort förrän idag. Det blev nämligen en "ledig! eftermiddag, då stickcaféet på Vetekornet blev inställt. I måndags brann det i Världsbutiken, som ligger granne med Vetekornet. Som tur var kunde branden släckas innan den spred sig. Däremot blev det stora sot- och rökskador, så Vetekornet måste saneras innan det kan öppna igen.

I mina gömmor hittade jag litet av originalgarnet som skulle räcka till nya tummar. Klippte av tumtopparna, men sparade några varv på nedre delen där jag kunde plocka upp maskorna och sticka nya tummar. Resultatet blev lyckat och nu är vantarna hela igen.

9 kommentarer:

 1. Ibland går det bara inte att skiljas från favoritplaggen.De blev som nya!
  Jag har lagat fler av mina stickade strumpor när hälen blivit lite väl gles.Och stickat nya fötter när jag klippt an skaftet.
  Ha det gott.Kram./Ella.

  SvaraRadera
 2. Så klok du är, visst blev de som nya!

  SvaraRadera
 3. Skickligt! Men nu när vantarna är som nya så får du inte rulla tummarna så mycket så att även de nya blir utslitna.. tsss :-)))
  Liisa

  SvaraRadera
 4. Som nya igen! Det gjorde du bra men vad annat var att vänta

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att det är helt fantastiskt att du 20 år senare
  hittar rester av orginalgarnet.
  Vantarna ,är ju som allt du stickar,underbara.
  Teta

  SvaraRadera
 6. Bra att du fixade dem och inte bara kastade bort för att tummarna var slitna. Nu är de ju som nya igen.

  SvaraRadera
 7. Så fina vantarna blev igen! Ivrig att få se dem på caféet!

  SvaraRadera
 8. Wow, det måste vara ett favoritpar när du lägger ner det jobbet

  SvaraRadera
 9. Hej Metta,
  Du har nått att hämta på min blogg

  SvaraRadera