lördag 19 december 2009

Vintern är här

Här har vi haft vinter i flera dagar och snön ligger fortfarande vit och fin. Just nu är det -7 och eftersom det inte blåser var det ganska skönt på hundpromenaden. Har plockat fram halkskydden, som jag skulle behövt ha på mig häromdagen. Hade tur i oturen när jag halkade på en isfläck och det hjälpte inte med stöd av KM:s rollator, utan jag föll raklång på rygg. En förbipasserande hundägare hjälpte mig upp. Fick ont i ryggen, men höften klarade sig tack och lov. Skulle ha varit förfärligt om höftkulan hoppat ur led. Idag hade jag kameran med och det blev en liten vinterbild.


Idag var det en del att sy på Johannas julkalender och så här ser resultatet ut efter dagens moment. Ska det bli en liten väska kanske? Vi får se om ytterligare några dagar.


Har stickat en sjal, Kate Flaggs Multnomah i Drops Delight. Ett underbart garn att sticka med och passande till den här sjalen.


I torsdags var det julgröt på Vetekornet, men eftersom det kolliderade med julfesten på Granens Aktivitetscenter, valde jag att följa med KM till Granen. Mycket trevligt ordnat med glögg, skinksmörgås, julgröt, kaffe och kaka. Levande underhållning med julmusik, som avslutades med allsång av kända julsånger.

5 kommentarer:

 1. Oj, vilken tur att det gick så bra ändå när du halkade. Det är besvärligt med isfläckar under nysnö nu. Spelar ingen roll hur försiktigt man tar det, helt plötsligt far fötterna undan bara.
  Ska bli kul och se vad det blir av julkalenderstickningen. Har sett att många gör den.
  Sjalen är jättevacker.
  Kul med lite gemensam julfirande så här innan jul. Man behöver bli lite ompysslad ibland också och få sitta ner och njuta.
  Här är det full rulle, städar och står i, men nu börjar vi komma lite på plats, fast det finns en hel del att ta tag i ännu innan vi kan ta kväll och åker in och hämtar några barn vid båt och i stan.
  Ha en fortsatt skön kväll

  SvaraRadera
 2. Så fin sjal! Mönster och garn passar verkligen bra ihop.

  Hoppas att det ryggonda har släppt, det räcker ju bra med höften.

  Må så gott!
  Boel

  SvaraRadera
 3. Så fin sjalen blev! Tur att du inte slog dig fördärvad och att nya höften klarade sig!

  SvaraRadera
 4. Skönt att det gick bra med den vurpan.Önskar dig-er en riktigt fin jul.
  Må gott

  SvaraRadera
 5. Var försiktig i halkan! Det gäller att ha broddar på. Fina alster du producerar Metta, får väl se och känna på dem med tiden.
  Ha en skön jul! Kram/Kine

  SvaraRadera