tisdag 15 december 2009

Besiktning x 2

Idag var det dags för bilbesiktning på förmiddagen och på eftermiddagen 3-månaderskontroll för mig hos sjukgymnasten efter höftoperationen. Har ju börjat köra bil några gånger, men typiskt att vintervädret kom just idag. Nu gick det bra att köra trots att det snöade ganska kraftigt och det var skönt med vinterdäcken, då det var rejält halt på sina ställen.

För bilen var det första besiktningen då den bara är 3 år gammal, så den passerade utan någon anmärkning. Bilprovningen i Norrköping har fått en ny modern anläggning alldeles i närheten där jag bor. Själva kontrollen gick mycket fort och jag bjöds på en cappuccino medan jag väntade.

Så var det dags att köra till Vrinnevisjukhuset för min kontroll. Först fick jag svara på en del frågor hur det har fungerat efter operationen och sedan kontrollerades rörligheten i höften och om jag kunde stå stadigt på vänster ben. Allt var mycket bra enligt sjukgymnasten, som förklarade att det kommer att ta ytterligare några månader innan stelheten jag fortfarande känner försvinner. I januari ska jag få börja med vattengymnastik och det ser jag fram emot.

För en stund sedan kom sonen till en av våra grannar och erbjöd sig att skotta vår garageuppfart. Så glad jag blev. Underbart med så härliga ungdomar. Eftersom väderrapporten förespår mer snö, frågade jag om han ville komma tillbaka om det blir så och det lovade han.

I morgon hoppas jag kunna visa foton på några av mina pågående stickningar. Så måste jag ta mig samman och skriva mina julkort och posta dem (sista dagen med julfrimärken) i morgon.

3 kommentarer:

 1. Oj, tiden går verkligen fort. Är det redan 3 månader sedan du opererade dig??
  Skönt att det gick bra med bilen och dig.
  Bra att det finns snälla människor som tänker på andra och vill hjälpa till. De är guld värda.
  Ha det bra, och ta det försiktigt på de hala gatorna.

  SvaraRadera
 2. Vattengympa är jättehärligt!

  SvaraRadera
 3. Härligt med hjälpsamma grannar.Apropå luciatåg,så mötte jag ett ovanligt sådant i lördags.Vita små skåpbilat,först en med luciakrona,sen några tärnor,därefter stärngossar och tomtar.Dekorationerna satt på taket.Kunde inte fota eftersom jag körde.

  SvaraRadera