lördag 10 oktober 2009

En liten lägesrapport

Nu har jag varit hemma i 12 dagar och det har gått jättebra. Hemtjänsten har tittat till mig två gånger om dagen men det mesta har jag klarat själv. Hade ju laddat upp en del i frysen och har ätit sådan mat som är enkel att tillaga och som jag gillar. Aptiten är väl heller inte så stor just nu.

I veckan har jag haft besök av min bror från Stockholm, som hjälpt mig med en del praktiska saker. Vi hälsade också på KM på Cedersborg. Han tycker väl inte det är så roligt där och ser fram emot måndagen den 19, då han får komma hem igen. Så passade vi på att handla och köpte bl.a.en trådlös router, så nu har jag fått min brors "gamla" bärbara dator inkopplad och kan halvsitta i sängen och blogga och framförallt läsa alla bloggar på min blogglista. Jag har nämligen haft problem att sitta vid den fasta datorn, då jag måste använda kudde och sitta med utsträckt ben. Antar att det tar flera dagar innan jag "kommer ikapp".

Har stickat ytterligare ett par vantar färdiga och har ett par nya på stickorna. Annars fördriver jag dagarna med tv-tittande och ljudböcker. Tar även små promenader ute när det är fint väder.

För en stund sedan kom KM:s brorsdotter I hem med Theddy. Han och jag ska vara för oss själva under en vecka, så han får vänja sig vid att matte också är "handikappad" och att han måste vara försiktig. Till natten ska jag sätta upp ett galler vid dörren in till mitt sovrum, så att han inte kan komma in och hoppa upp i min säng, som han är van att göra på morgonen. I morgon kommer vår vän L och går morgonpromenaden med Theddy. På dagen kommer jag att binda Theddy vid KM:s rollator och försöka promenera med honom. Har även några andra vänner som lovat ställa upp, så det ska nog gå bra.

9 kommentarer:

 1. Skönt att höra från dig och att det går framåt. Du låter positiv och det är ju ett måste. Positivt tänkande och rätt motivation så klarar man det mesta.
  Må gott

  SvaraRadera
 2. Kul att få höra några ord från dig. Så skönt att det går åt rätt håll! Sköt om dig väl nu så är du nog snart en helt ny Metta!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. They are gorgeous Metta!

  SvaraRadera
 4. Härligt att allt går åt rätt håll. Förstår att det ska bli skönt att få hem Theddy som sällskap och promenadkompis. Så fina vantar du stickat.

  SvaraRadera
 5. Kul att höra av dig! Bra att det finns ett nätverk av personer runtomkring som kan hjälpa till. Himla fina vantar!! Ta hand om dig, kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra att det går framåt för dig. Skönt också att du har folk omkring dig som stöttar.

  Kram
  Boel

  SvaraRadera
 7. Har inte lämnat "tassavtryck"tidigare men nu ska det bli ändring.
  Va skönt att du får hem din Theddy.Hur det nu är så brukar hundar känna på sej när dom ska ta det lugnt.Jättefina vantar du stickar,vackert mönster.
  Håller men Eva S...positivt tänkande gör underverk.
  Kram kommer från Solna.

  SvaraRadera
 8. Tack för senast! Roligt att se dig på benen igen, pigg och glad! Kanske kan vi ha sällskap till caféet på torsdag, jag hämtar! Kram

  SvaraRadera
 9. Jag önskar God läkning och snabb bättring.Var bara försiktig nu med den glada Theddy, så du inte
  skadar dig i hans iver.
  Ta det försiktigt.Kommer sakna er på torsdag.Var rädd om dig.
  Stor kram./Ella.

  SvaraRadera