onsdag 30 september 2009

Skönt att vara hemma igen

Kom hem igår och har legat första natten i egen säng och det var skönt, även om jag har jättesvårt att sova. Opererades för en vecka sedan och operationen gick mycket bra och den smärta och de besvär jag hade före operationen är helt borta. Nu är det bara låret ner till knät som är svullet och gör ont genom att läkningsprocessen har börjat och själva såret som är stelt och gör ont.

Måste erkänna att jag mådde fruktansvärt illa de tre första dagarna, då jag inte tålde morfinet. Men som sköterskan sa: "Du får välja, endera ha ont eller må illa". När man sedan bytte ut morfinet, kände jag mig genast bättre och blev jättepigg. Har kunnat läsa "Fyrvaktaren" av Camilla Läckberg och hade bara ca 50 sidor kvar när jag fick åka hem igår. Har stickat på ett par vantar, som snart är klara och bild kommer en annan dag. Alla blev så nyfikna på vad jag stickade och jag fick många fina kommentarer. Personalen var helt underbar och jag hade trevliga rumskamrater, så dagarna gick trots allt ganska fort. En bild på utsikten från sjukhusfönstret.

Nu tar jag mig fram med mina två kryckkäppar och det går riktigt bra. Eftersom jag är helt ensam hemma har jag ordnat så att hemtjänsten ser till mig två gånger om dagen. Nu klarar jag att göra det mesta själv med mat och annat, men det är en säkerhetsåtgärd om något går galet. Får också använda larmet som är installerat för KM. Provade trapphissen men det gick inte så bra, då jag inte kunde sitta på rätt sätt, så nu går jag i trappan med kryckkäpparna. Använder KM:s sjukhussäng som dagbädd, då den går att höja och sänka och är bra att halvsitta och vila i. Känner att det snart är dags att ta mig ner till köket och göra litet lunch, som består av Buffalo Wings värmda 3 min i micron.

Avslutar med att tacka för alla uppmuntrande tankar som tänkts och alla tummar som hållits. Det har verkligen känts underbart att ha stöd av så många vänner.

10 kommentarer:

 1. Hoppas du blir bättre snart och så skönt att värken är mindre nu! Krya på dig:)

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem! Kul att höra att allt gått bra och att du är på bättringsvägen!

  SvaraRadera
 3. Härligt att allt gick bra och att du slipper värken nu. Ta det försiktigt med trappan, för det lät lite oroande.

  SvaraRadera
 4. Härligt att du är hemma igen och att operationen har gått bra! Skönt att kunna se en ände på smärtan.

  Boel

  SvaraRadera
 5. Skönt att du är hemma igen och att allt gick bra. Nu får vi bara hoppas att såret läker fort och att du får bra träning så du kommer igen. Samtidigt som du måste ta det lite lugnt så du inte sliter ut varken humört eller det ben som inte är ny opererat.
  Sköt om dig o må gott

  SvaraRadera
 6. Stor kram till dig kommer här från Ljungsbro.

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem! Skönt att höra att du låter så positiv. God bättring.

  SvaraRadera
 8. Välkommen hem! Skönt att höra att allt gått bra. Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 9. Härligt att vara hemma i vardagen igen, trots allt...
  Dock häftigt utsikt att skåda genom fönstret - ingen vägg eller hustak som det mest är :D
  Må så grankott...

  SvaraRadera
 10. Så skönt för dej att komma hem igen och att värken är borta!

  Ha det bra!

  SvaraRadera