tisdag 1 september 2009

Tankar kring årstider

Idag är det den 1 september och det har varit riktigt varmt under dagen, nästan 25 grader. Nätterna är kalla och det blir fort mörkt på kvällen men det det är härligt när solen skiner. Är nog en riktig sommarmänniska som älskar att klä mig i shorts, T-shirt och sandaler. En riktigt fin höst kan gå an och det bästa med våren är att man längtar till sommaren. Däremot tycker jag inte alls om vintern. Kanske gjorde jag det när jag var barn, men nu är vintern bara besvärlig. Endera är det bara slask och grått eller så kommer det mycket snö. Man måste vara rädd för att inte halka (med tanke på mina till vintern två höftproteser). Ja, så är det ju snöskottningen som är ett stort problem. Speciellt när plogbilen har plogat upp en ordentlig vall framför vår infart. Nu gäller det att njuta av det sista som finns kvar av sommaren och tiden fram till operationen.

Igår fick jag insatt min "krona" hos tandläkaren. Skönt att det blev klart innan operationen. När jag var klar gjorde jag en sväng förbi den berömda kaktusplanteringen i Karl Johansparken, då den ligger alldeles bredvid tandläkarens mottagning. I år är det Holmens 400-årsjubileum man uppmärksammar och här är några bilder därifrån.
Ett stort tack för alla uppmuntrande kommentarer gällande operationen. Det ska bli så skönt när det är över och jag är övertygad om att det kommer att gå bra. Har ju inte haft några problem efter den förra operationen i februari 2002 och turligt nog det blir samma läkare som ska operera mig den här gången. Det känns tryggt.

Har nu återgått till den vanliga vantstickningen efter att ha stickat 3 sjalar och ett par tvåändsvantar. Bilder kommer senare.

4 kommentarer:

 1. Så vacker plantering! Grattis till att vara klar hos tandläkaren, där är det aldrig kul att vara!

  SvaraRadera
 2. Man slutar aldrig förundras över dessa duktiga trädgårdsmästare. De är så konstnärliga och kan få till det så vackert. En ren njutning för ögat. Passa på och njut de sista dagarna du är hemma nu.

  SvaraRadera
 3. Den planteringen är alltid så rolig att se. Tillbringade somrarna vid Bråviken på 50-70 talet. Lycka till med operationen. Min mor opererade sin ena höft för 16 år sedan och det funkar bra.

  SvaraRadera
 4. Man måste ju bara beundra dessa planteringar,där ligger vi i lä i grannstaden.

  SvaraRadera