söndag 30 augusti 2009

Tvåändsstickade vantar och höftoperation

Idag fick jag mina tvåändsstickade vantar färdiga. Jag påbörjade dem i våras på Grötö, när jag gick på kurs hos Kerstin Jönsson. Det var litet trögt att komma igång, men på slutet har jag känt att jag börjat få grepp om tekniken och det har varit riktigt roligt att göra vantarna klara. Eftersom jag har 4 hg z-tvinnat garn i vitt och grått, ska jag prova och se om det är någon skillnad att sticka med z-tvinnat garn. Med största säkerhet kommer det att bli fler par i vinter.
I fredags fick jag brev från Ortopedicentrum på Vrinnevisjukhuset med kallelse att jag ska infinna mig på på ortopeden onsdagen den 16 september för inskrivning, dvs provtagning, samtal med läkare, narkosläkare, sjukgymnast och arbetsterapeut. Det kommer att ta en hel dag. Själva operationen kommer att ske en vecka senare, alltså onsdagen den 23 september. Känns skönt att äntligen få datum spikat, då det är en del förberedelser med korttidsboende för KM och utackordering av Theddy, som ska vara hos KM:s brorsdotter och hennes söner. Eftersom jag opererade högra höften för 7½ år sedan, vet jag i stort vad som ska hända. Jag får stanna på sjukhuset 4 dagar och sedan blir det en längre konvalescens, som väl kan vara litet jobbig. Jag hoppas bara att det går lika bra som förra gången och att jag snart blir av med värken och kan gå normalt igen. Det stora problemet är att jag inte får köra bil på 2 månader. KM får använda sig av färdtjänst och jag får förlita mig på snälla vänner som kan skjutsa mig om jag behöver ta mig någonstans.

4 kommentarer:

 1. Hoppas att allt går bra och att du får bli som en "ny" människa sen!

  SvaraRadera
 2. Så skönt att få ett datum fastställt. Då vet du ju när det ska ske. Hoppas att allt går bra med allt annat runt dig också nu. Så ska du se att snart springer du runt som en ny människa. Lycka till

  SvaraRadera
 3. Tvåändsstickning????
  Någon gång ska jag väll få tillfälle att lära mig vad det riktigt är för något.
  Så skönt för dig att ha fått ett datum för operation.
  Önskar dig allt gott både med själva operationen och återhämtnigen men också med allt runt omkring.
  Må gott

  SvaraRadera
 4. Tack för besöket i butiken.Skönt att du har ett datum för operation nu.Just det datumet väckte minnen hos mig,opererades också den 23 september,fast för väldigt många år sen(81)och en helt annan anledning.Följden av den operationen var att jag kunde få mina fyra härliga grabbar.

  SvaraRadera