tisdag 8 september 2009

Hemma igen efter fantastiska dagar i Stockholm

Vet inte riktigt var jag ska börja, men jag tar det i kronologisk ordning. Fredag middag packades bilen med KM, Theddy, rullstol, rollator och allt annat som skulle med inklusive stickning. Resan till Täby gick bra och jag hade inget större problem med höften. En lugn kväll i min brors och svägerskas sällskap. Lördagen blev det tunnelbana till söder och stickcafé hos Marias Garn. Utöver Maria och Linda träffade jag ett härligt gäng och det skrattades och fnissades. Ja, litet stickades det också och klappades garn. Undrar liksom Maria om det var något speciellt med kaffet.

Började på ett par nya sockor Sunday Swing, Stickameras septembersockor, med ett enkelt mönster som inte behöver så mycket koncentration. Mina vantar med mönster i flera färger är inte så lämpliga att sticka på, om man samtidigt vill prata.Jag köpte Drops stickhäfte nr 116, där det finns en mängd mönster och inspiration till nya vantar. Efter stickcaféet hade jag stämt träff på barnbokhandeln Bokslukaren med min skolkamrat K för en pratstund. Det är trevligt att fortfarande ha kontakt efter många år sedan vi slutade skolan och vi försöker att träffas i samband med att jag kommer till Stockholm.

Söndagen började med ett efterlängtat besök hos min väninna U som bor i Hässelby (Järfälla). Jag är så glad att jag fick tillfälle att träffa henne nu, då jag inte kunde komma till hennes födelsedag i april. Hon har varit sjuk sedan förra sommaren, har fortfarande mycket värk. Efter en mycket trevlig prat- och kaffestund skjutsade hon och hennes man mig till det nystartade stickcaféet vid Riddersviks Gård, där jag träffade Boel, Marie, Linda och Gunilla och många fler. Tack för en mycket trevlig stickstund i det fina vädret. Återkommer gärna om jag får tillfälle vid nästa Stockholmsbesök.

Stockholmsbesöket innehöll också besök för KM på Sophiahemmet, hjärtläkaren på måndagen och neurologen på tisdagen. EKG, ultraljud av hjärtat, blodtryck var mycket bra och läkaren helt nöjd. Neurologen konstaterade att rehabgymnastiken under våren och sommaren har stärkt KM, så han kan röra benen mycket bättre och kan ta några steg om han får hjälp och stöd, då balansen saknas. Men usch för Stockholmstrafiken. Vi skulle vara på Sophiahemmet klockan 9 på tisdagen och startade från Täby före 8 och hamnade i kö från Riksmuséet och in till Roslagstull och fick köra på etten hela tiden. Klockan 9.02 var vi framme. Alltså mer än 1 timme. Då gick hemresan bättre från Sophiahemmet till Norrköping under 2 timmar.

Skönt att vara hemma, men allt har fungerat så bra. Tack vare min bror och svägerska, som tog hand om maken och hunden, fick jag göra allt jag planerat och känner mig verkligen nöjd med resan.

12 kommentarer:

 1. Låter som du hade en härlig resa, med mycket stickning och många härliga möten. Sådant lyser upp länge det.

  SvaraRadera
 2. Lite avundsjuk är jag som inte kunde vara med i Sthlm! Skönt att ha dig hemma igen - vi ses på torsdag! Kram

  SvaraRadera
 3. Det var jättetrevligt att träffa dig och kul att få sitta och prata med dig under t-bane-resan från Vällingby till T-centralen. Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Vad kul det låter att du har haft! "Utflykter" är härliga.

  SvaraRadera
 5. Låter som ett par lyckosamma dagar. Visst är det mysigt när allt bara "klaffar" och man hinner med både behöver-saker och trevlighets-saker. Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är modigt avdig att köra bil inne i Stockholm.

  SvaraRadera
 7. Du är fantastisk Metta.Hinna med läkarbesök och samtidigt träffa släkt och gå på stickcafeér!
  En otrolig resa.
  Inte lätt med trafiken i Stockholm.
  Vi ses i morgon på stickcafe´.
  Kram./Ella.

  SvaraRadera
 8. Ja vi hade så roligt! Vilka vackra vantar, skrev du var du hittade ditt mönster? Bra att allt gick bra med din make;o) Eldstickan

  SvaraRadera
 9. Det låter som om du haft en riktigt härlig stockholmstur. Det var dig "väl unt". En sådan resa som ger minnen man kan glädjas länge åt.
  ...... En väninna ringde just och bjöd med mig en tur till Kampes. sådant tackar man inte nej till.
  Må gott.

  SvaraRadera
 10. Vad kul att du tittade ut till Riddersvik! Lycka till med operationen. Kram.

  SvaraRadera
 11. Vet dock inte vem Sofia är? Eller vilken blogg hon har?

  SvaraRadera
 12. Det var så trevligt att få träffa dig "på riktigt", jag hoppas att det blir snart igen. Härlig helg du hade och så skönt att det gick bra för din man hos läkarna.

  trevlig helg!

  SvaraRadera