onsdag 10 juni 2009

Blommor på min fönsterbräda / Flowers on my window-sill

Både kallt, regnigt och ruggigt i trädgården, så några blommor har jag ännu inte velat dekorera min trädgård med. I stället får jag glädja mig åt att jag har en del växter som passar på att blomma inomhus för fullt på min fönsterbräda.

It is chilly and rainy outside, so there are not yet any flowers in my garden. Instead I will have a great pleasure in looking at the plants blooming on my window-sill.


En Bougainvilla, som KM fick på sin födelsedag för nästan 2 år sedan.


Ödets träd, som jag till slut lärde mig att ställa undan när den tappat sina blad för att invänta en ny blomning, som kommer med besked, om den får vara i fred.


Mina vita Streptocarpus, som jag från början fått av min svägerska och nu lyckats föröka och få fler plantor av.En orchidé som jag fick för en vecka sedan som tack för att jag hjälpte en bekant att sticka färdig en Pippi-tröja till ett barnbarn.


Till slut en av mina Saint Paulia, som jag drivit upp från ett blad och planterade om för ett tag sedan.

6 kommentarer:

 1. Så fina blommor! Och vad skönt att det inte var nån fara med vovven!

  SvaraRadera
 2. Oj så mycket fina blomor du har. Skönt att Teddy mår bättre.
  Må gott

  SvaraRadera
 3. I, too, have orchids in my windowsill!

  SvaraRadera
 4. Skönt att Theddy är utom fara.
  Ojoj vilka gröna fingrar du har.Jag bryr mig inte heller om uteblommor än.Jag bor ju i ett "riktigt blåshål"och kylan på det funkar inte.
  ha det bra.Kram./Ella.

  SvaraRadera
 5. Många fina blommor har du.

  SvaraRadera
 6. Hur och när ställer du undan ditt ödesträd. Jag får mitt att blomma men inte så där rikligt som din gör. Jag har hitills haft min framme hela tiden. Den tappar inte speciellt mycket med blad någon gång.

  SvaraRadera