torsdag 11 juni 2009

Tumme med vädrets makter

Efter en regnig natt och en gråmulen morgon var det nog ingen som trodde att det skulle bli uppehåll på eftermiddagen. Tråkigt för alla studenter som skulle "springa ut". Klockan 14.30 var det dags att samlas på Kungsgårdsgymnasiets skolgård. Mycket folk givetvis och svårt att hitta rätt bland alla plakat, men efter en stunds letande fann jag mina släktingar som väntade på Nisses brorsdotterdotter K. Konstigt, plötsligt kändes det varmt i luften, var uppehåll och till och med solen tittade fram. Efter tal och sång så kommer till slut de "nybakade" studenterna ut och blev behängda med blommor och diverse maskotar. För säkerhets skull hade jag satt på ett cellofanskydd på "studentmusen" så den inte skulle bli smutsig.
När K blivit gratulerad och kramad, var det dags att åka hem och hämta man och hund för att åka till familjens mottagning. Nu var vädret så skönt att det dukades i trädgården och bjöds en utsökt buffé. Ett ypperligt tillfälle att få träffa släktingar, som bor på annat håll i landet och som man inte ser så ofta. Min Swallowtail-sjal blev en mycket uppskattad present.


En mycket lycklig K, som åker till Spanien på lördag för att den 30/6 komma hem till ett sommarjobb inom hemtjänsten. Lycka till!

1 kommentar:

  1. Vad fin hon är.Vilken underbar start på ett sommarlov.
    Hoppas nu att vädret vänder till i morgon när alla världens sticknings tokiga ska sticka ute tillsammans.Kram./Ella.

    SvaraRadera