tisdag 17 februari 2009

Utställning och köksbordssamtal

I går kväll samlades Stjärnkviltarna på Bergslagsgården (ABF:s lokal i Norrköping) för att se på utställningen av "pyttetäcken". Totalt hade 83 täcken sytts av medlemmarna och täckte nu väggarna i lokalen. Inte ett täcke som var det andra likt, en del i starka färger medan andra gick i mer pastellfärger. Det var fantastiskt roligt att se hur fantasin har flödat. Nu ska täckena hänga på utställningen februari månad ut och därefter överlämnas till Neonatalavdelningen på Vrinnevisjukhuset. Tror säkert att det blir många lyckliga mammor med bebisar som får ett täcke med sig hem.

På torsdag ska jag göra något spännande. Jag har blivit tillfrågad om jag vill hålla i ett "Köksbordssamtal" på ABF Bergslagsgården mellan 13.00-14.00. På programbladet står det "För dig som vill lyssna på och prata med dagens gäst". Mitt ämne lyder "Sticka - för eget nöje och andras värme". Jag ska prata om mitt eget stickande genom åren, om stick-caféer, stickbloggar och alla kontakter jag fått via nätet. Jag har satt ihop ett bildspel med bilder på några av mina alster samt aktiviteter jag deltagit i på olika stickträffar. Kommer också att göra en liten utställning av sjalar, sockor, vantar och annnat jag stickat. Jag hoppas det kommer några åhörare. Det är ju så roligt att prata om stickning i alla dess former.

Som omväxling till vantarna har jag börjat sticka på en sjal, LaLa´s Simple Shawl, i det grå Gedifra Akona, som jag köpte på Strömma. Fick inspiration av Linda och det känns inte helt fel att bara sticka räta och aviga med ett hålvarv emellan och rundsticka nr 6. Fordrar inte så mycket koncentration som mönsterstickade vantar i 2 eller 3 färger. Bild kommer senare, då det är för mörkt att fota just nu och vissa saker inte blir bra med blixt.

4 kommentarer:

 1. Oj om man fått gå där och titta på alla fina täcken! Tror säkert mammorna blir glada!
  Tänk om det inte varit så långt till Norrköping då skulle jag komma och lyssna på dig! Hoppas du får många åhörare!

  SvaraRadera
 2. Vad många fina täcken och i många olika stilar.ska hålla tummarna för att det blir lyckat på torsdag.

  SvaraRadera
 3. Lappteknik som är såååå roligt, och när man ser alla era täcken blir man utan tvekan väldigt sugen!

  SvaraRadera
 4. Ojoj, vilken skaparglädje. Så fantastiskt fina. Tänk vad lyckliga mammor med små barn ska bli att efter väntan få hem både baby och ljuvligt täcke.
  Mycket värme och omtanke är insytt i dem.Kram./Ella.

  SvaraRadera