torsdag 19 februari 2009

Det gick bra

I dag var det dags för Köksbordssamtal på Bergslagsgården. Jag var där i god tid för att förbereda visning av ett bildspel, där jag lagt in en bilder både på mina alster och aktiviteter från stick-caféträffar. Tyvärr fungerade det inte riktigt som jag tänkt och ABF:s "dataexpert" var sjuk. Till slut fick vi upp bilder på en storskärm så jag kunde visa dem en i taget, men inte i den ordning jag tänkt mig.

Jag var nyfiken på om det skulle komma några åhörare. Efter en stund hade ett 10-tal åhörare infunnit sig. Jag började att berätta litet om mig själv och mitt stickande, som började mycket tidigt men som tog fart i början av 80-talet, då jag vid ett besök på Dalarnas museum i Falun kom i kontakt med tidningen Hemslöjden. Det blev både vantar och mössor i den halländska traditionen Binge. I slutet på 80- och början på 90-talet blev det Kaffe Fassett och Inger Sandberg som inspirerade mig att sticka tröjor i fri teknik, där det blev färgerna som styrde och jag blandade en mängd olika garnkvaliteter. Här ett prov på några av de 30-tal tröjor och koftor, som jag stickade fram till 1995.

Därefter blev det ett hopp i stickandet fram till 2004, då jag började sticka pärlmuddar. Stoppet berodde både på att alla trevliga garnaffärer och roliga garner försvann och att jag började med lappteknik. 2006 besökte jag mitt första stick-café, vilket vågar jag påstå förändrade mitt liv. Upptäckte de nya garnerna, bloggarna och alla möjligheter att utnyttja Internet. I juni 2007 startade jag min egen blogg och fick många nya vänner. Berättade också om kurser, båt- och tågstickning och andra utflykter jag varit med på. På slutet fick jag hjälp av Kine att berätta om vårt stick-café på Vetekornet. Tack Kine för att du kom och lyssnade och skrev så fint på din blogg.


När jag berättat färdigt och visat bilderna, var det dags för att gå runt och titta på den lilla utställning jag gjort med sjalar, sockor, muddar och vantar. Alla verkade nöjda med mitt anförande och beundrade mina alster. Flera blev också intresserade att komma och besöka oss på Vetekornet.

6 kommentarer:

 1. Så synd du är så långt borta, hade varit roligt att lyssna och se din utställning! Vad kul att det kom åhörare, jag skulle ha varit jättenervös att ingen skulle komma!

  SvaraRadera
 2. Mia stickar har redan sagt det jag tänkte när jag läste,först Kines inlägg i går, och nu här i dag. Så mycket fint du stickat.
  Åhörarna hade säkert en fin stund.
  Må gott.

  SvaraRadera
 3. Jag är ledsen att jag missade det här, för jag hade gärna velat vara där! Men jag slår vad om att du gjorde ett fantastiskt framträdande och var en god ambassadör för Vetekornet- och stickcaféerna där!

  Kram, Sofia

  SvaraRadera
 4. När man tar fram sina alster man stickat..då blir det inte lite.
  Roligt att inspirera andra.
  Sköt om dig.Kram/Ella.

  SvaraRadera
 5. Vad fina dina tröjor är.Jag planerar för att komma på onsdag.Visserligen blir det så att jag är hemifrån varje kväll under veckan,men jag vill ändå åka.Undrar bara hur nära man kan parkera?

  SvaraRadera
 6. Du har en utmaning på min blogg

  SvaraRadera