onsdag 11 februari 2009

Gömma, Australienbränder och vante

Vad skulle passa bra som födelsedagspresent till Klara på 9-årsdagen? Vill helst ge något som jag själv tillverkat. Varför inte en "gömma", som man kan ha små hemlisar i? Tog fram ett tyg med hundar på, tunn papp och en mall. "Gömman" består av 3 "ellipsformade" pappbitar, som kläs med tyget och som sedan sys ihop runt botten för hand. För att öppna den ska man trycka på kortsidorna och sedan kan man lägga småsaker i den.

Under de två senaste veckorna har vi sett de mest förskräckliga scener från skogsbränderna i Australien. Hur människor fått lämna sina hem och försökt fly undan elden. Tyvärr har inte alla klarat sig och man rapporterar minst 170 döda. Mina tankar har då ofta gått till Amanda, som bor i den del av Australien som eldhärjats. Jag läste på hennes blogg att hon och hennes familj hade fått lämna hemmet, men kunde återvända sedan vinden tagit en annan riktning och deras hem inte längre var i farozonen. Men som hon skriver, var det någon annan som drabbades i stället. Nu önskar hon bara att vinden avtar och att sommaren snart är över.

Fortsätter med mina vantar och har ett nytt par på stickorna. En vante är klar och ser ut så här.

5 kommentarer:

 1. Man kan nog inte föreställa sig hur det känns att vara hotad av sådana bränder.Så maktlös man är.

  SvaraRadera
 2. The mittens are gorgeous!!

  SvaraRadera
 3. Har varit inne här förut och sett hundtyget som bara är så läckert, blev Klara glad?

  SvaraRadera
 4. Ja, Klara blev både glad och överraskad. Både Theddy och jag fick en bamsekram av henne. Hon tyckte det var så kul med hundtyget.

  SvaraRadera
 5. Vilka underbart vackra vantar!

  SvaraRadera