söndag 1 februari 2009

Solen skymtar bakom molnen

Ännu en grå dag, där man bara kan skymta solen bakom molnen. Är så trött på att det aldrig blir någon skön vintersöndag med hög, klar luft. Bara detta gråa och trista väder. Trots att jag inte är någon älskare av snö, måste jag erkänna att jag idag önskade att det varit sol och snö även här i Norrköping. Såg på tv från skid-SM i Sundsvall, där det var mycket snö och sol, men givetvis också kallt.

I veckan kunde jag inte låta bli att fota en duva, som helt orädd satt på vår ramp utanför sidodörren. Den var inte ens rädd för Theddy utan satt lugnt kvar och tittade på oss.
Hade ju bestämt mig för att inte öka på mitt garnförråd, utan börja använda upp det garn jag har. Strömma, som tidigare sålt tyger och gardiner, har nu satsat på garn och i veckan fick de hem 12,5 ton garn. B-M och jag gjorde en tur dit och jag kunde bara inte motstå följande. Vi delade på en förpackning med Gedifra Acona och jag fick 9 nystan för totalt 120:- kr. I en av stadens garnaffärer kostar 1 nystan 68:- kr, så jag tyckte det var en bra affär. Dessutom blev det 1 vitt och 1 blått nystan Superwash Sport till vantar för 25:- kr per nystan. Måste erkänna att jag för närvarande har "pippi" på att sticka vantar. Tycker det är så roligt och håller på med ett par vit/röda och ett par mellanblå/vita samtidigt. Hittade bl.a. ett mönster utanpå ett nummer av Hemslöjden från 1981, som jag varierar litet på.Min granne K ska om en vecka åka och hälsa på sitt barnbarn Emma, som bor i Auckland på Nya Zeeland. Emma ska få skidkläder, byxor, jacka och mössa, av mormor och av mig får hon en lurvig halsduk, som ska passa till. I morgon är det dags för stick-café på Vetekornet igen. KM har tid för läkarbesök i närheten och jag hoppas kunna locka med honom på en kopp kaffe och eventuellt en liten stickstund för mig på caféet.

5 kommentarer:

 1. Så fina vantar du har stickat.Det känns också som om det är dags att besöka Strömma igen,även om här finns garn så det räcker och blir över.

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga vantar och vilken produktion du har! Roligt att du kom till caféet idag, solen strålade från en klarblå himmel och det var fortfarande ljust då vi gick hem - våren kommer! Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med de andra, dina vantar är jättefina!! Vantar är trevliga att göra tycker jag men än så länge håller jag mig till en färg.

  Det låter trevligt att ni ska ha stickcafé med Johanna. Synd för mig att jag inte bor närmare Norrköping.

  Kram
  Boel

  SvaraRadera
 4. Helfina vantar och så gosig halsduk!
  Må gott

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara vantar du har gjort! Så fina med den långa mönstrade mudden! Hoppas ni får lite bättre väder. Här har vi de senaste dagarna haft kallt och igår snöade det lite och nu på morgonen också. Det är så härligt när det är vitt ute tycker jag! Ha en riktigt skön helg! Kram Linda

  SvaraRadera