söndag 25 januari 2009

Inget vidare söndagsväder

Usch så trist väder, men har man hund måste man ju ut i alla fall. Eftersom B-M och jag har sett att Kasper och Theddy kan leka bra tillsammans, hade vi stämt träff på gärdet igen. Här är så fritt, så vi kan släppa dem lösa och de springer och jagar varandra och tycks ha väldigt kul. Sitta fint och få en godis är väl inte helt fel heller. Vi ska väl inte tala om hur smutsiga de var när vi kom hem, men det blev raka vägen in under duschen.I fredags kom Johannas Wallins bok "Sticka småvarmt" med posten. Eftersom ingen från vårt stick-café kunde delta i releasepartyt hos Marias Garn förra lördagen, har vi bjudit in Johanna att komma till Vetekornet vid lämpligt tillfälle för att presentera sin bok. Återkommer om detta. Däremot var jag så nyfiken på boken och kunde inte hålla mig längre utan beställde den från AdLibris. Tycker om upplägget av boken med både basmodeller och variationer, som inspirerar till egen kreativitet. Johanna skriver i förordet att "Stickbeskrivningar är lite som matrecept, och de flesta vill göra något eget och inte bara följa receptet punkt för punkt. Beskrivningarna i den här boken är uppdelade i olika block för att du själv ska kunna välja att följa hela beskrivningen eller förändra eller byta ut någon del för att sedan kanske återvända till beskrivningen".
Mina vantar är nu klara. Själva mönstret har jag tagit från "Knitters Almanac", men har gjort några ändringar och så här blev slutresultatet. Är redan på gång med ett par i samma färger, men där vanten är vit med rött mönster.

5 kommentarer:

 1. Jag beställde boken förra helgen och väntar med spänning på den.Det ska jag vara helt ärlig slank det med ett par andra böcker också.Hoppas att jag snart ska kunna komma och hälsa på er en torsdag.Behöver en vägbeskrivning.Kram från Inger

  SvaraRadera
 2. Åhhh så fina vantar du gjort!! som en färginjektion i detta ruskväder.

  Jag har också köpt Johannas bok och gillar också upplägget. Har precis börjat sticka på ett par vantar med mönster därifrån.

  Må så gott!
  Boel

  SvaraRadera
 3. Så underbara vantar du gjort, Margareta. Blev inspirerad att köpa Johannas bok så den finns nog snart i min ägo. Vi kanske ses någon måndag på Vetekornet. Hälsn Kerstin

  SvaraRadera
 4. Härligt med stora fria ytor där hundarna kan få rasa av sig.
  Tar mig en riktig bloggrunda i dag och stöter på det ena fina paret vantar efter det andra. Jättefina!
  Må gott.

  SvaraRadera