måndag 13 oktober 2008

Trist höst

Egentligen tycker jag att hösten är en tråkig årstid och just nu känner jag mig inte riktigt i form. Har problem med en värkande ljumske. Det känns som om jag inte kan stödja riktigt på benet, vilket gör att jag har svårt att gå vissa dagar. Alltså inga långa promenader med Theddy för närvarande. För snart 7 år sedan opererade jag min högra höft och efter att jag haft konstant värk i fyra år, försvann värken helt efter operationen. Den här gången känns värken annorlunda och är vissa dagar helt borta. I samband med en kontrollröntgen av höger höft i våras , röntgades även den vänstra, men man fann inget fel. Kanske snart dags för ett nytt läkarbesök.

Nog med gnäll nu. Som tur är finns det en del saker framöver att glädjas åt. Helgen 25/26 oktober ska jag delta på lokalföreningsträffen i Sundsvall som representant för Hemstickorna (Kine åker till Spanien). Ska bli mycket trevligt att träffa både "gamla" bekanta och nya. Åker upp redan på fredagen och ska bo en natt hos min väninna G, som flyttade till Sundsvall från Norrköping för ett antal år sedan. Kommer eventuellt också att träffa min brors barnbarn, 2 flickor A 8 år och T snart 6. Har stickat varsin poncho till dem, den ena lila och den andra rosa. Hoppas de kommer att passa.

Fredagen den 7 november är vi ett gäng från Hemstickan som kommer att åka buss till Syfestivalen i Kista. Det gäller bara att få ihop en skaplig kassa, då det finns såå mycket garn och tillbehör att köpa. Egentligen räcker nog mitt garnlager ett bra tag, men vem kan låta bli att bli frestad av alla underbara garner som finns. Det räcker ju inte med att bara klappa garnerna, habegäret måste ju få litet också.

Den 21-23 november är det så dags för Hantverksjul i vårt församlingshem Styrstadgården, beläget en liten bit utanför Norrköping. Det har blivit tradition att vara med och är alltid roligt att få visa vad man tillverkar. Har inte så mycket färdigt i år men litet lappteknik (kudde, kasse) och litet stickat har jag tänkt mig. Bl.a. håller jag på med vantar, vita, grå och svarta, som jag broderar blommor på. Några halsdukar blir det kanske också.5 kommentarer:

 1. Det låter inte kul att ha ont,hoppas du får någon rätsida på det.Tur att du har en massa kul att se fram emot.Kram på dig.Inger

  SvaraRadera
 2. Ont!!Ja du Metta,idag har vi fått dela med oss lite av det onda...men också mycket av det goda,allt fint vi skapar under tiden vi fikar på stickcafe´!Tur att vi har varandra!Det betyder mycket.Sköt om dig.Kram/Ella.

  SvaraRadera
 3. Stackare som har så ont! Hoppas du får tag i en (bra) läkare snart och att du får hjälp mot det onda!
  Har hört att garngos och dito köp kan göra underverk mot värk oxå, så handla du, av hjärtans (och plånbokens) lust!
  Hoppas vi ses på cafét snart och hinner prata o sticka! KRAM, Sofia

  SvaraRadera
 4. Hoppas du blir av med värken, tur du fått tid hos dr. Tänk att få sitta och njuta av så mycket blommor så här på höstkanten, LYCKA! Vilka underbara ponchos! Flickorna måste bli jätteglada! Vilken produktion av stickat du har just nu i allt elände, skönt att ändå ha stickning att ta till eller hur? Vi ses,
  Kram Kine

  SvaraRadera