torsdag 2 oktober 2008

Garnmålning m.m.

Ja, nu har det gått en vecka sedan föregående inlägg. Förstår inte hur fort tiden försvinner. Börjar väl med det som ligger närmast i tiden. Garnmålning i mitt kök i går. När Ella, Kine och jag deltog i stickstämman på Hammarö i augusti blev vi så inspirerade av Åsas demonstration av garnmålning. Vi har bara väntat på ett lämpligt tillfälle att få prova. Ella hade testat tidigare med några vänner hemma hos sig och var vår handledare. Tack Ella för en mycket instruerande och inspirerande dag.

Klockan 10 samlades vi i mitt kök. Färgpulver från Färgkraft, penslar, plastmuggar, sopsäck och annat som behövdes hade inhandlats och det var bara att sätta igång. Jag hade 2 härvor Trekking från Garnhärvan som kompletterats med 2 härvor tvåtrådigt Järbo ullgarn från Sy och sticka. Garnet hade betats i ättika och vatten och skulle vara fuktigt när vi startade. Vi började med att blanda de 5 färgerna, rött, cerise, blått, gult och grönt i plastmuggar, men det dröjde inte länge förrän nya färgkombinationer blandades. Det var fantastiskt roligt att se de olika skiftningarna i garnerna. Färgerna stabiliserades sedan i micron och hängdes ut på altanen för att rinna av. Därefter var det dags att tvätta garnerna och hänga upp för torkning. Är jättenöjd med det färdiga resultatet. Blev precis som jag tänkt mig. Nu gäller det bara att hitta lämpliga projekt att sticka. Blir nog både vantar och sockor.I lördags var Theddy och jag på födelsedagskalas hos Ingrid, KM:s brorsdotter, då Filip hade fyllt 12 år i veckan. Som vanligt var tårtan prydd med "tårtbloss", som sprakade och lyste upp. En trevlig eftermiddag med goda pajer och tårta. Filip fick en bok om Sveriges historia från 800-talet till nutid och en liten slant att lägga i sparbössan.
Snart dags att ta in mina pelargoner för vinterförvaring, men ännu lyser blommorna vackert i sina krukor, så det är synd att klippa ner dem.

6 kommentarer:

 1. Vi hade det härligt,att skapa tillsammans med färger och gemenskap höjer endorfinerna..och vi mår såå bra!!Tack för gott kaffebröd till kaffepausen och Theddy gjorde så gott han kunde för att visa att.."han också..faktiskt..var med"..Han hittade på andra aktiviteter.. som höjde hans endorfiner..(äpple att gömma sig med under skåpet o bita i..")ja man får skratta lite...
  tack för en härlig dag!/Kram/Ella.

  SvaraRadera
 2. Kanske jag kan få tid i helgen att prova lite färgning jag också.Har ju inhandlat färg för ett tag sen,garn har jag så vad väntar jag på?Tiden kanske?

  SvaraRadera
 3. Vilka fina färger ert garn fick, de verkar så skoj att färga, hoppas inte Theddy ändrat färg.

  Må så gott på dej.
  Eva.

  SvaraRadera
 4. Theddy klarade sig. Han är fortfarande vit. Däremot ska jag vid senare tillfälle försöka färga "ullen", som jag sparat när jag klippt honom och se vad jag kan göra av det.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina garner ni har färgat!!

  SvaraRadera
 6. Det där såg roligt ut. Sådana stunder man kan leva länge på. Garnet har du ju kvar. Ska bli roligt att se vad det kan bli för vackert. Må gott

  SvaraRadera