tisdag 14 oktober 2008

Testund bland änglatrumpeter

Idag var jag bjuden på förmiddagste hos A-M, som inte bor så långt ifrån mig. Vi har varit arbetskamrater i flera år, men vi har också ett gemensamt intresse för trädgården och dess växter. För flera år sedan blev jag smittad av A-M:s intresse för fuchsior och jag hade en mängd olika varianter i trädgården. A-M hade givetvis många fler och hennes trädgård var översållad av de mest utsökta blommor i krukor och amplar. Ja, det var inte bara fuchsior utan också änglatrumpeter, rosor och pelargoner. A-M:s trädgård visades både i Land, Norrköpings tidningar och vid Öppet Hus.

Efter hand har mitt intresse svalnat något, men framförallt är det orken som säger ifrån. I min trädgård har jag nu pelargoner i krukor och någon enstaka fuchsia. A-M har väl också dragit in på fuchsiorna, men hennes stora intresse är nu inriktat på änglatrumpeter. På den inglasade altanen finns 9 olika varianter, de flesta från golv till tak. Den största, ca 3 meter, står kvar ute och förlorade de flesta av sina cirka 100 trumpeter en frostnatt. Trumpeterna har gula, vita, och rosa blommor. En del är enkla, andra dubbla och framåt natten sprider de en behaglig doft. Det kändes som att sitta i en exotisk trädgård, där A-M bjöd på te med scones, lemon curd och grädde. Det var en underbar känsla och verkligen en stund av lycka. Smittades igen av A-M:s entusiasm för trädgård och blommor och det behövde jag. Nästan som en vitamininjektion. Fick med mig hem några "pinnar" av änglatrumpet, som nu satts i vatten för att rotas och som förhoppingsvis ska bli trumpeter nästa år. Så härligt med vänner som ger så mycket av sig själva. Tack A-M för en fantastisk förmiddag.
Nu gäller det att ta hand om pelargonerna också. Se vilka som går att övervintra och vänta på nästa vår då vi får göra en utflykt till Rockdala/Wibrants för nya sticklingar.

Tack för tröstande kommentarer. Det värmer och lindrar smärtan. Ringde vårdcentralen idag, hade tur och fick tala med en trevlig sköterska, som ordnade en tid med läkare redan på måndag den 20 oktober. Känns skönt att slippa vänta.

2 kommentarer:

  1. Hoppas du blir bättre eller får god hjälp snart. Läst nån deckare nyss?

    SvaraRadera
  2. Kul att Du är här!!!!!
    Kram G.

    SvaraRadera