tisdag 18 mars 2008

Kuddkurs

Igår kväll var det min tur att vara kursledare hos Stjärnkviltarna och visa hur man syr kudden. Trots ett förfärligt snöoväder under eftermiddagen som fortsatte under kvällen, infann sig 8 syglada damer med sina symaskiner och 36 tillskurna lappar, enligt den beskrivning som skickats ut i förväg. Detta för att man genast skulle kunna starta med att lägga ut tygerna och börja sy ihop remsor till kuddens framsida. Flitens lampa lyste och alla var djupt koncentrerade på sömnaden.












Det är alltid spännande att se hur olika kuddarna blir, beroende på färger och tygval. När det var dags att avsluta kvällen, hade de flesta sina framsidor klara och det fortsatta arbetet med att sy färdig kudden får göras hemma. Hoppas kunna få en bild av samtliga kuddar när de är färdigsydda. G, som hade förberett mer än övriga, fick sin kudde helt färdig och den blev jättefin i sina ljusa, milda färger. Jag tror alla var nöjda med kvällens övningar och så var också kursledaren. Tack mina damer.

3 kommentarer:

  1. Den kudden var verkligen fin.Det låter så roligt att träffas och sy.Är det alltid på måndagar?

    SvaraRadera
  2. Ja, Stjärnkviltarna träffas varannan måndag för att sy. Någon gång per termin är det kurs en lördag eller söndag. Kan mejla mer info till dig Inger.

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt arbete.Stor koncentration och mycket förarbete för att nå resultat..underbart att kunna skapa!!Grattis till er och njut av ert skapande/ ..och Du också..Metta..vi ses snart!/Kram.
    Din stickvän Ella.

    SvaraRadera