söndag 25 november 2007

Kudden färdig

Kudden är färdigsydd och ska levereras i veckan som kommer. Fungerade mycket bra med vadd/foder, som jag köpte hos Minneva. Ligger på 150 cm bredd och räcker till ytterligare två kuddar eller något annat lämpligt.

Kan inte påstå att växterna i mina fönster ser så roliga ut just nu. Ödets träd t.ex. tappar bladen och ser spretiga ut. Bara att gömma och glömma dem för ett tag. Det är precis vad jag gjorde med min novemberkaktus. Den var jättefin och hade massor av blommor för två år sedan. På sommaren satte jag som vanligt ut den på altanen, men när jag skulle ta in den vid sommarens slut, hade den förmodligen fått för mycket vatten och flera stänglar föll av. Det som var kvar satte jag bakom gardinen i köket. där den fått en skvätt vatten någon gång. Förra november blev det inga blommor och jag tänkte kasta bort den. Lät den trots allt få en chans till. Döm om min förvåning, när jag för ett tag sedan tittade på den bakom gardinen och fann en mängd knoppar och så här fin är den nu, där den pryder sin plats tills det är dags att köpa julblommorna.

5 kommentarer:

 1. Vad fin din novemberkaktus är, mina åkte ner i källarfönsterna i höstas nu blommar dom fint dom vill nog bli lite undanstoppade och glömda för att må väl.
  Om du vill kan du titta in på min sida http://evaihalmstad.blogspot.com/2007/11/nu-blommar-de.html
  och se vad jag hittade bakom gardinen. Har aldrig haft de förut, de är så spännande att vänta på att den ska slå ut.
  Ha de gott på dej , Eva.

  SvaraRadera
 2. Har också en noveberkaktus bakom köksgardinen men inga blommor där inte. Din är jättefin. Jag gläds åt mi krysatemum som blommar om. Fin kuddde.Må gott

  SvaraRadera
 3. Hej raring! Skönt att se att du piggnat på dig efter julmarknaden! Vilken vacker kudde! Nån gång kanske jag skulle vilja beställa en liten lektion i kviltning... ;)
  Hoppas vi ses på nåt stickcafé snart! KRAM! (Hälsa maken!)

  SvaraRadera
 4. Så fin kudden blev, du är så duktig!
  Roligt när blommorna kommer igen år från år vilket kaktusar gör. Jag har ställt min julkaktus i trapphuset - grön och fin var den innan jag reste och nu efter 3 veckor fullständigt översollad av blommor! Måste fota och lägga på bloggen. Ses på torsdag, Kram Kine

  SvaraRadera
 5. Så fin kudden blev.Jag har en orkide som stått bakom gardinen länge,men som ska få flytta fram nu.

  SvaraRadera