söndag 9 mars 2008

Den gångna veckan

I veckan som gått har jag varit billös. Det var dags att lämna in bilen på verkstan och få skadorna åtgärdade. Har inte tänkt på hur beroende jag blivit av bilen. Det gällde verkligen att planera veckan ordentligt. I torsdags hade jag tur och fick jag skjuts till stickcaféet på Hemgården av min f.d. granne B-M. Vi kunde samtidigt testa att ha Theddy i hundbur i hennes bil. Det gick mycket bra. Normalt är han mycket skällig i bilen, men nu bara gnydde han litet. Vi har tidigare pratat om att skaffa en bur och nu gäller det bara att hitta en lämplig. Den måste ju både gå att ha både i "bakluckan" och i baksätet, de gånger Nisse är med och vi har rullstolen där bak. På fredagen fick jag hämta bilen, som nu såg ut som ny igen.
Igår var det sport på tv hela dagen och det var roligt att se att det gick bra för både Charlotte Kalla (2:a på 3-milen) och Anders Södergren (vann Holmenkollens 5-mil). Tråkigt var det däremot när det meddelades att Susanna Kallur skadat sig och inte kunde ställa upp i semifinalen på 60 meter häck. En guldmedalj blev det i alla fall genom Stefan Holm. Det är bara att säga grattis till alla våra duktiga idrottare.
Medan Nisse tittade på tv fick jag besök av Jeanette, en hudvårdskonsult för märket Mary Kay. Måste väl erkänna att jag på senare tid inte ägnat alltför mycket tid åt mig själv och det kändes litet lyxigt att få råd och hjälp med sitt utseende under 1½ timme. Måste också erkänna att den bild som mötte mig i spegeln efter behandlingen kändes mycket fräschare än den jag sett sista tiden. Då hade vi ändå inte använt något smink utan bara en lätt foundation. Det kändes så positivt, så jag tyckte jag kunde få unna mig litet lyx i form av ett grundpaket med Mary Kays produkter. Tack J för en trevlig eftermiddag.
Måste visa att jag stickat färdiga mina "Slippery" (Knitty: Winter 2007). Blir nog inga fler par i den modellen, då de var jobbiga att sticka. Har också köpt litet mer sockgarn. Hjertegarns Bamboo i gröna toner för att sticka marssockan "Tropicana" och 2 nystan Fabel i blå/lila toner för att ha till kommande sockprojekt.

Just nu är det grått och litet regn och inte speciellt lockande att gå ut, men här står en hund och väntar på att få ta en promenad och då är det bara att sätta på sig regnkläder och gå ut en stund.

6 kommentarer:

 1. Jättefina Slippery-sockor.Garnet gör mönstret rättvisa tycker jag.Grattis till att bilen fått sin vård och du din!Du måste berätta mer senare om hudvårdsprodukterna.Man känner sig lite glåmig så här års!Ha det gott.
  KRAM/Ella.

  SvaraRadera
 2. Fint garn du rustat dig med. Skönt att bilen är fixad och klar och till sist. Visst var du värd en egen stund av lite flärd. Må gott i vårregnet.

  SvaraRadera
 3. Där var jag lite för snabb med klickandet men var jag som kikade in.

  SvaraRadera
 4. Va skönt att bilen är hel och klar. Måste vara roligt att få lite hjälp med hur man ser ut, de är inte så lätt när man inte kan sånt, fast nu vet jag vad foundation är för något(har slått upp det).
  Visst var de mycket skoj på Tvn i Lördags.
  Skönt för dej att ha Theddy i bur i bilen, känns väl lite säkrare och tryggare att veta var han är. Mitt yrväder far omkring överallt, om jag inte har henne i buren.
  Ha de gott på dej, från ett grått Halmstad.
  Eva.

  SvaraRadera
 5. Ja visst är det skönt att få pyssla om sig själv ibland. Jag har också provat Mary Kay, har en del produkter här hemma och tycker de är bra. Vad fina dina slipperysockor är! Hoppas du får en skön vecka!

  SvaraRadera
 6. Kära Metta! Va härligt att höra att du fått lite ompyssling! :) Det är du sååå värd!
  Skönt att det löst sig med bilen oxå!
  Sockorna var jättefina! Jag stickar på ett par vanliga släta just nu och bara längtar efter att få dem färdiga. Av nån konstig anledning så har alla mina tunna, hemstickade sockor fått fötter (haha) och flyttat hem till vänner och bekanta.
  Krama husse och hund, så hoppas jag vi ses snart! //Sofia

  SvaraRadera