torsdag 13 mars 2008

Gråväder och merinofår

Inte blir man speciellt glad när man drar upp persiennen och ser att det är grått och trist ute. Desto mer glädjande är det när TV4-nyheterna berättar att den australiensiska regeringen bestämt att man ska införa obligatorisk smärtlindring i samband med "mulesing" av merinofåren. Det är bara att tacka "Kalla fakta" för programmet, där man informerade om den plågsamma hanteringen av merinofåren. Det är inte ofta man ser ett så snabbt ingripande, men bojkotten av merinoullen drabbar ju en hela ullindustrin i Australien. Vi får hoppas att de australiensiska fåren och lammen kommer att få det lika bra som lammen hos min stickvän E. Är de inte söta?

Dags för växelvård för KM och den här gången har jag gjort en lista på vad jag ska försöka hinna med, bl.a. sortera och sätta in papper, plantera om mina krukväxter och tvätta fönster. Av erfarenhet vet jag att det inte kommer att bli så mycket gjort. Och rådet jag fick av min väninna G i Sundsvall, när vi hade ett långt telefonsamtal igår, var att koncentrera mig på alla papper. Fick jag ordning på dem, så skulle jag må mycket bättre. Ska försöka följa hennes råd. En stund vid symaskinen blev det igår och resultatet ser ut så här just nu. Vad det ska bli? Kommer på bild när det är färdigt. Kan avslöja att det är en beställning till en f.d. arbetskamrat.

Theddy och jag ska göra ett besök hos husse på Cedersborg idag och därefter blir det stickcafé på Hemgården. Håller på med mina Tropicana, men vet inte riktigt hur jag ska göra hälen, så jag har börjat med att sticka två skaft.

1 kommentar:

  1. Det var fina får din vänn har. Visst borde alla djur få ha det bra. Såg bara en liten del av kalla fakta och det räckte för mig. Inte kan jag lista ut vad du ska sy? Så jag kikar in igen, var så säker. Må gott på dig

    SvaraRadera