lördag 9 februari 2008

"Pelargonprovning"

Idag gjorde A-M occh jag en utflykt till Hollsta udde, närmare bestämt till Rockdala Wibrants Trädgård, ca 1 mil från Norrköping, där temat för dagen var "Pelargonprovning". Vi möttes av ett bord med en underbar färgprakt av pelargoner som snittblommor och på bordet bredvid var det uppdukat ett kaffebord med kakor/tårtor bakade med pelargonblad.Hannu Sarenström, enastående trädgårds- och matskribent och känd från SVT:s Gröna Rum, berättade på ett mycket trevligt och roligt sätt om "Mat och trädgård i livet".

Därefter blev det kaffe och avsmakning av en av tårtorna, som smakade jättegott. Dessutom bjöds på chokladpraliner, som också gjorts med pelargonsmak. En rundvandring bland alla underbara pelargoner väcker givetvis habegäret. Men man ska ju kunna ta hand om sina sticklingar och hoppas att de ska vackra exemplar till sommaren. Inköpet blev till slut en fuchsia- och tre pelargonsticklingar. Kunde inte motstå "Årets introduktion", en stjärnpelargon som döpts till"Hollsta udde" efter trädgården och som också pryder katalogen ovan och syns nedan till vänster.

Se mer: www.rockdala.com

3 kommentarer:

 1. Vilka härliga blommor! Förstår att du inte kunde låta bli att handla! Roligt också att du mötte dottern min, världen är bra liten!Kram, ses torsdag. Kine

  SvaraRadera
 2. Oj va vackert! Lite avis att jag missade det, men glad ändå, för jag kommer att få det rätt fullt ändå här hemma framöver.. ;)
  KRAM, Sofia

  SvaraRadera
 3. Vilken dag! Älskar både fuxia och pelargoner. Förstår att habegäret växte. Må gott

  SvaraRadera