fredag 25 januari 2008

Februarisockor

Så var det dags för Stickameras februarisockor "Sockor med falska flätor" ett mönster från Sticka. Eftersom jag inte hade något lämpligt enfärgat sockgran hemma, tog jag en tur till centrum, där "Sy och Sticka" flyttat in i nya lokaler i Domino-varuhuset, som under lång tid varit under ombyggnad. E hade tipsat om att man sålde Fabel för 19:- nystanet. Passar bra, då jag ju antagit utmaningen att sticka 24 par under 2008. Det blev totalt 6 nystan Fabel, 2 vita, 2 nougat och 2 i vårpastellfärger.Under tiden har jag börjat sticka ett par kornblå sockor "Blueberry Waffel Socks". Den första är färdig och jag har börjat på nummer två.
I veckan fick jag ett samtal från Kine, som börjat på ett par "Ambrosiasockor" och inte riktigt klurade ut hur mönstret skulle stickas. Jag lovade försöka, men måste först skaffa mönstret . Mönstret är gratis, men jag måste registrera mig på "Knitting Daily". Kostar heller ingenting, men så erbjuder man en prenumaration på "Interweave Knits Magazine" och vem kan motstå ett sådant erbjudande. Alltså får jag nu 1 provnummer + 4 nummer under ett år för $ 31. Fick till slut fram mönstret och konstaterade att man ska lyfta samma maska 4 gånger för att sedan vrida den och få en falsk fläta.

Idag har jag beställt boken "Sticka i naturfärger" av Kari Hestnes. En bok med både fantastiska mönster och kloka ord enligt Linda. Tyckte så mycket om stickmeditationen, så jag tror boken passar mig bra. Tack för tipset.

4 kommentarer:

 1. Den bolken ligger högt på min lista.
  Ha en riktigt trevlig helg på dej,
  eva.

  SvaraRadera
 2. Det var ett bra pris på Fabel. Det känns så bra när man hittar sånt. Må gott och lycka till med din föresats.

  SvaraRadera
 3. Tack för hjälpen Metta! Nu har jag fixat mönstret till sockorna, börjat på febr. sockorna så innalles har jag 3 par sockor på gång! Det gillar jag.Kram, Kine

  SvaraRadera
 4. Vad roligt det är när man kan inspirera varandra. Jag hoppas och tror att du kommer bli väldigt nöjd med boken. Jag försöker själv göra meditationen lite då och då, det är riktigt skönt! Ha en skön vecka!

  SvaraRadera