lördag 1 december 2007

En omväxlande vecka

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva den här veckan. Den har innehållit både glömska, sorgliga och positiva händelser. I måndags var jag på träff med lapptäcksgruppen och vi hade en trevlig kväll och planerade för terminsavslutningen med gröt och skinksmörgås och vad vi ska göra nästa termin. Fick ett telefonsamtal efter hemkomsten med en fråga om jag hade glömt en bag. Javisst hade jag det. Jag hade tagit mina plastkassar och glömt bagen. Samma sak händer på torsdagen, då jag glömmer en av mina stickningar på stickcaféet. Kine var vänlig att ta hand om den och jag kunde hämta den hos henne på fredagen. Att man glömmer en gång må vara hänt, men två gånger samma vecka, verkar oroväckande.

Så fick vi veta att en av våra bekanta, som vi känt sedan 60-talet, var svårt sjuk och avled dagen efter vi fick beskedet. Det kändes extra jobbigt, ty hon har alltid varit den starka i familjen, då hennes make liksom min varit mycket sjuklig sedan lång tid tillbaka. Hur ska det nu gå för A? Tankarna far vidare. Min värsta mardröm är att jag skulle bli sjuk och inte kan ta hand om Nisse. Tur att man inte vet vad som väntar. Man får ta en dag i sänder och vara glad varje morgon man vaknar och känner sig frisk och bara har små krämpor.

Blev så inspirerad av Monkey Socks på Evas blogg. Hade tagit ut beskrivingen tidigare, men inte kommit igång. Nu hade jag ett blått nystan Sisu Fantasy, som jag började med. När jag skulle köpa ett nystan till hos Vanja, hade hon inte det garnet. Jag hade inte med mig banderollen, så vad göra då? Jo, jag köpte två nystan Crazy i en orange färg och har nu börjat på Fools Rush Socks. Här syns skaften på båda påbörjade sockornaTyvärr syns inte spetsmönstret så bra på sockan till höger. Bilden får bli bättre nästa gång, när de är färdiga. Ska göra ett nytt besök hos Vanja på måndag och ta med banderollen, få se om hon kan skaffa några nystan åt mig.

Veckan har slutat positivt. Tog bilen till centrum för att uträtta några ärenden. Passade på att ta en tur på Myrorna för att leta stickböcker eller annat intressant. Hittade bara en tidskriftssamlare i plast för 5 kronor. Däremot hade jag tur när jag tittade in på BOK-Galleriet (för begagnade böcker) och där hittade "100 landskapsvantar". Jag hade den tidigare och lånade ut den till en bekant för två år sedan. Tyvärr har hon letat efter den, men den är försvunnen. Nu kan jag glädja henne med att ha hittat en ny för 20 kronor. På eftermiddagen har jag sedan varit hos B och fått en hel påse med fina alpacagarner, som hon säger att hon tänkt kasta. Vet inte om jag ska tro henne.

Idag börjar adventskalendern hos Johanna och jag ska börja på de första 8 varven om en stund. Måste också fixa adventstakarna och stjärnan till köksfönstren, så de lyser fint i morgon bitti. Ha en trevlig 1:a advent.5 kommentarer:

 1. Ha en trevlig första advent själv! Jag har suttit bland garner o krokat mest hela dagen och haft det bra.

  SvaraRadera
 2. Va skoj att man kan inspirera någon, hoppas att du får tag på ett nystan till så du får ett helt par.
  Jag stickar också Johannas kalender, snällt av henne att dela med sej.
  Ha de så gott så länge, Eva.

  SvaraRadera
 3. Jag har också börjat på Johannas adventskalender. Sticka-föreningen har också en men det går åt mer garn och jag har inte hunnit köpa än. Få se om det blir av.
  Livet går inte i repris har jag lärt mig - ta vara på det min vän! Kram
  Kine

  SvaraRadera
 4. Visst är det tur vi inte vet vad faramtiden gömmer. Jag fick en fin dag och jag önskar du fick det samma. Den blå struman ser väldigt lockande ut, hoppas du får tag på mer garn. må gott/Eva S

  SvaraRadera
 5. Glömmer gör vi nog alla ibland i detta stressade samhälle.Sockorna ser härliga ut.Ta det lugnt o ha det bra.Vi kan inte göra mer än vårt bästa.Hälsa Nisse och hoppas vi ses snart på stickcafe´.KRAM/Ella.

  SvaraRadera