söndag 12 augusti 2007

En hektisk vecka

Tisdag middag bilade maken, hunden och jag till Stockholm, närmare bestämt till Täby, där min bror och svägerska bor. Vi hade en mycket skön kväll på deras uteplats med god mat och trevlig samvaro. På onsdagen skulle jag träffa mina skolkamrater på söder. Himlen var mörk när jag gav mig av och när jag skulle byta T-bana vid Gamla Stan, hade himlen öppnat sina portar och regnet vräkte ner. Som tur var blev det bara en rejäl åskskur, som efterföljdes av solsken, så vi kunde inta en mycket god Cesarsallad med Haloumipanerad kycklingfilé på en trevlig uteservering "Sonjas Grek" i hörnet av Bondegatan/Renstiernas gata. Sedan blev det en lång promenad tvärs över halva söder för att komma till Marias Garn.

Då jag haft tveksamheter beträffande min MS3, ville jag höra Marias syn på om jag skulle fortsätta på den korta varianten eller sticka vidare på ledtråd 4. Det blir att sticka vidare på ledtråd 4 för att fortsätta med 5 och 6. Hoppas jag får litet mer sticktid framöver. Hos Maria köpte jag 2 härvor Viva i ljusrosa till min Hanami, 2 nystan Alpaca(svart och blått) och 1 nystan grå Puddel.

Torsdagen var det besök för maken hos hjärtläkaren på Sophiahemmet. Konstaterades att alla värden var bra och att den artificiella aortaklaffen fortfarande fungerar utmärkt efter 23 år (hjärtoperation år 1984). Inte dåligt med tanke på 80-årsdagen som infaller på lördagen. Klockan var 16.30 när vi skulle bege oss åter till Norrköping. Otroliga bilköer och den korta sträckan från Valhallavägen till början av Essingeleden tog ca 1 timme. Jag var ganska slut när vi kom hem.
På fredagen var det dags för ytterligare förberedelser inför lördagens Öppet hus. Min bror och svägerska anländer och har med sig nystekt rostbiff. Frågan är: Kommer pajerna, potatistrullarna och tårtorna att räcka? Ca 25 personer väntas komma. Hur skulle vädret bli? Inte så bra enligt senaste prognosen. Kan vi sitta i trädgården?

Så kommer då lördagen. En trevlig artikel under Personligt i Norrköpings tidningar med av mig taget foto av maken. Klockan 13 är det dags för de första gästerna. En stor överraskning är att makens bror och svägerska från Guldsmedshyttan kommer, vilket vi inte alls visste om. Makens son och dotter kommer också samt ytterligare släkt, vänner och grannar. Tillsammans blir vi 32 personer. Men det bästa av allt är att vädret är helt fantastiskt. Vi skjutsar ut maken i sin rullstol och där kan han sitta hela eftermiddagen i trädgården under parasollet och ta emot alla gäster, blommor och presenter. Maten räckte och jag tror att alla var nöjda och belåtna. Jag är säker på att dagen överträffade makens alla förväntningar.

3 kommentarer:

 1. Grattis i efterskott till Nisse!!! *hurra hurra hurra hurraaaaaa* KRAM från Sofia med familj

  SvaraRadera
 2. Det låter som en underbar dag där alla var nöjda.Ibland har man tur.
  Kram/Ella.

  SvaraRadera
 3. Framför mina varmaste gratulationer till jubilaren! Jag tog för givet att dagen skulle bli bra och att alla var nöjda. Med Metta som värdinna kunde det inte bli annat än jättebra! Kram,Kine

  SvaraRadera