fredag 22 juni 2007

Glad midsommar
En grå midsommarafton med ett och annat regnstänk, som inte inbjuder till att sitta i trädgården. Vi får inta vår sill, färskpotatis och jordgubbar inomhus i stället. Bordet ska prydas med krukan här bredvid. Blommorna (små penséer) är självsådda från förra årets penséer och har kommit upp i gräsmattan. Jag brukar försöka rädda dem från gräsklipparen och sätta dem i en kruka. Det mest fantastiska färgkombinationer kan uppstå.Jag ville ge min granne Kerstin en liten present, som tack för en del saker jag fått av henne. Eftersom jag redan gett henne pulsvärmare, liten necessär och en tygklädd bok, kunde jag inte hitta på något utan bad henne om råd. Vi kom överens om att jag skulle göra ett docktäcke i lappteknik till hennes dotterdotter Emma, som kommer på besök nästa vecka från Nya Zealand. Färgerna var ganska givna, då Emma är sju år och som alla flickor i hennes ålder gillar rosa och lila. Jag skar till en mängd kvadrater 4x4 cm, som syddes ihop i rader och här är resultatet, som nu överlämnats till mormor och ligger och väntar på Emma.


3 kommentarer:

  1. Jättefint täcke du gjort! Härliga färger, jag är säker på att den lilla dockmamman blir glad! Visst hade vi det trevligt på kanalbåten-det producerades en hel del!Vi ses på nästa café!

    SvaraRadera
  2. Vad mycket kul du redan har skrivit om. Och välkommen till blogg-världen! Jag tycker det är så roligt att surfa runt o se vad andra gjort och få inspiration. Det var ett stort fläderträd du hade att plocka av, min står på min tomtgräns och blir större för varje år.

    SvaraRadera
  3. Hej! Du är ju en super-bloggare! Man kan tro att du aldrig gjort annat! Va fin Theddy är! Vill gärna träffa honom någon gång! Hoppas vi ses en sväng på onsdag, annars blir det senare under sommaren på Gubbens! Må så gott! Kram Sofia

    SvaraRadera