tisdag 19 juni 2007

Litet av varje


Jag har alltid velat ha en fläderbuske i min trädgård för att kunna göra fläderblomsaft. Tyvärr trivdes aldrig busken hos mig och det blev fullt med löss på den och blomklasarna blev små och tråkiga. Någon saft blev det aldrig.

Förra sommaren tog jag bort busken och upptäckte samtidigt att det fanns fullt med fläderbuskar stora som träd i den lilla skogen som gränsar till vårt område. I år är dessa buskar enorma med stora fina blomklasar, vilket syns på bilden ovan. För 5 dagar sedan satte jag en sats på 60 blomklasar och idag har jag silat saften och den blev mycket god. Då jag inte vill ha så söt saft, fyller jag den i plastburkar som jag fryser in och kan ta fram under vintern.Som jag nämnde igår är flickornas sockor nu helt klara. Till vänster är det Alexandras och till höger Tildas. Jag tycker dom blev jättefina, kanske mycket beroende på det härliga garnet Opal Crazy. Hoppas nu bara att dom passar i storlek. Jag har utgått efter fotstorlekarna jag fått av deras pappa. Få se när det blir ett lämpligt tillfälle för överlämnande. Nu gäller det också att plocka fram garn till ett nytt projekt eller varför inte avsluta ett redan påbörjat vantprojekt.

Idag har jag försökt vara litet duktig och bakat rågsiktskakor efter ett recept från "Leila bakar" i TV4+. Tyvärr jäste inte degen som jag hade hoppats, trots att jag följde både inspelat tv-avsnitt och receptet från webben. Smaken var det inget fel på, men riktigt som Leilas blev dom inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar