lördag 28 mars 2015

Ett nytt försök

Efter ett uppehåll på mer än 6 (sex) månader känns det litet pirrigt att komma igång igen med bloggen. Helt tyst har jag inte varit utan jag måste erkänna att jag skaffade ett Instagram-konto och där har jag varit flitig. Några av mina vänner har följt mig där och vet vad som hänt under tiden, men jag vet ju att jag har vänner som tidigare följt mig på bloggen och kanske undrar hur jag har det. När jag sedan upptäckte att bloggen är länkad till IG-kontot, kände jag att det är dags att försöka ruska liv i bloggen igen.
Både stickat och sytt har jag gjort under den här tiden och börjar med koftan Surry Hill, som jag är mycket nöjd med  och som passar bra till en kjol jag sydde om av en 80-talskjol jag hade hängande i min garderob.

 


Därefter blev det en klänning också den omsydd av en kjol och ett liv och en kjol som passar till en jumper i vintagemodell jag stickat.
   
Måste erkänna att jag nästan ger upp nu då Blogger tycks ha gjort en del ändringar som jag inte har lärt mig och det är svårt att få bilderna där jag vill ha dem. Tidigare har jag gjort inläggen på min laptop men nu försöker jag använda paddan och det kanske förklarar problemen. 
Både sockor och vantar har det blivit har det också blivit.
Dags att berätta om det mindre roliga som har hänt. Den 1 december upptäcktes att jag hade vattenläckage i sovrummet i den nya lägenheten. Det innebar att man först fick flytta alla möbler och  bryta upp golvet först i sovrummet och sedan i vardagsrummet och 2/3 av köket. Inget roligt. Under den första veckan kunde Laban och jag bo hemma i arbetsrummet för att sedan bo på hotell i två veckor och kommma hem dagen före julafton. Sedan tog det ytterligare tre veckor innan det blev klart, möblerna kunde komma tillbaka och vi kunde flytta in i sovrummet igen. När jag sedan skulle göra i ordning allt igen fick jag en jobbig virus med slemhosta och det tog nio veckor innan den 
försvann. Tyvärr har den lämnat efter sig en stor trötthet och jag har tappat både ork och lust och får inte mycket gjort. Nu ser jag fram emot vår och sommar och hoppas att allt blir som jag önskar. Det har varit ett särdeles tufft år och nu blickar vi framåt ❤️❤️❤️15 kommentarer:

 1. Nej så tråkigt att du ännu har sviter från förkylningen. Hoppas du får lite krafter nu när våren kommer och man kan vara ute mera.
  Jag har också svårt med inlägg från plattan, oftast lägger jag in bilderna där och sparar inlägget sen plockar jag upp det i min bärbara och gör klart. Lite pilligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får försöka använda laptopen till bloggen. Jag är bortskämd med att paddan fungerar bra med Instagram.

   Radera
 2. Så här blir det ofta med plattan, jag åker ur när jag skriver kommentarer, grrr

  SvaraRadera
 3. Jobbigt med förkylningar som inte släpper. Jag har haft en förkylning nu som inte är alldeles bra. Tröttheten sitter nog i ett tag. Jag har ju följt dig på Instagram och sett vad mycket vackert du gjort. Skönt om våren kommer med värme så vi tinar upp och får ny energi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se fram mot vår och sommar och hoppas vi mår bättre då.

   Radera
 4. Välkommen tillbaka till bloggvärlden!
  Jag har heller inte bloggat så mycket sista tiden, men tänkte komma igång lite mer nu.
  Fina saker har du gjort.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint du har producerat under hösten innan flytt och förkylning. Nu hoppas jag på att orken kommer tillbaka i takt med att ljuset och värmen kommer.
  Jag och paddan är inte heller överens om mina blogginlägg, så oftast gör jag dem via datorn. Har jag tagit bilder med paddan lägger jag in dem i picasa, men för inte över dem förrän jag har tillgång till datorn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar som jag får göra så också när jag fortsätter med inlägg på bloggen. Förmodligen också bättre med kortare inlägg med bara en bild och försöka göra det oftare.

   Radera
 6. Hej, Tycker om att läsa din blogg. Vilka fina kläder du syr och stickar. Vad heter du på instagram ? Hälsningar okänd Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Instagram heter jag metta_syrostickar. Välkommen att titta in där!

   Radera
 7. Fint att du kommit tillbaka hit till bloggens förtrollade värld.
  Jag har ocks stickat mig en Surry hill, som har legat färdig här sen förra sommaren, dags att montera den.

  SvaraRadera
 8. Så fin den lilla röda blev! Jag har ju sett det mesta av det du gjort IRL och kan intyga att det är så fint och välgjort! Visst är det lite kul med bloggandet också man kan skriva lite mer än på instagram. Kram och Glad Påsk!

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att se att du trots en hel del besvärligheter som drabbat dig - du ändå mår bra och har det gott.

  Michaela/Frivilligcentralen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Michaela! Trevligt att höra ifrån dig! Jag har inte uppdaterat min blogg på över ett år, men jag mår bra. Däremot lägger jag in bilder och gör inlägg på Instagram där du hittar mig som @metta_syrostickar
   Ha det bra!
   Metta

   Radera