tisdag 24 september 2013

Ett långt uppehåll

Dags att sätta igång bloggen igen efter ett alltför långt uppehåll. Det beror inte på att det saknats saker att skriva om, utan snarare att jag prioriterat Facebook och Ravelry under en tid. Nu ska jag försöka göra en sammanfattning av vad som hänt sedan sist.
I månadsskiftet augusti/september bodde Tiffany hos Laban och mig i fem dagar, då hennes matte och husse var på resa och KM på korttidsboende. Jag hade provat tidigare att gå ut med dem tillsammans, så det visste jag skulle gå bra, men hur skulle det gå på nätterna. Inga problem där heller, då Tiffany sov i hallen på bottenvåningen och Laban som vanligt i min säng. Dagarna tillbringade vi för det mesta på gräsmattan framför huset, där jag kunde sticka och hundarna tog det lugnt.

I lördags var det utflykt med Stickcafé i Norrköping till Sandviksboden i Kolmården. Det är en härlig affär fylld med garn från golv till tak. Eftersom jag bestämt att jag i första hand ska sticka av garner jag har i min stash och i andra hand bara köpa garn till ett bestämt projekt, blev det inga inköp den här gången. Vi avslutade med kaffe på Café Ettans altan i härligt solsken.

Har avslutat några projekt som jag inte visat på bloggen, bl.a. min Victory Jumper med mönster från 1945 och stickad i 3 olika nystan Fabel.


För ett tag sedan fick jag via Ravelry en present från en av mina stickvänner. Det är ett mönster på sjalen Color Affection, som jag stickat Semilla extra fino.
Har också gått med i en MKAL på fb, där vi stickar en sjal som heter Los Lirios. Eftersom jag nu bara använder garn från mitt förråd, valde jag Kid silk i en ljus plommonfärg. Håller på med tredje ledtråden och den fjärde och sista kommer den 30 september.Till mina septembervantar i Vottealong 2013 med tema höst har jag valt ett grönt garn från Ateljé Huskroken och växtfärgade garner från 70/80-talet.


Det blev ett långt inlägg och det kommer ytterligare ett inlägg idag.

1 kommentar:

  1. Ja du Metta, så flitig du är! Visst var det en trevlig utflykt till Sandviksboden också, det gör jag gärna igen - dvs när min garnhög här hemma börjar sina..

    SvaraRadera