lördag 20 juli 2013

Margareta-dagen då och nu

När jag växte upp var Margareta-dagen en av sommarens höjdpunkter, då grannbarnen bjöds in på kalas på vårt sommarställe vid Baggensvik (Värmdö utanför Stockholm). Som jag minns det var det alltid sol och vackert väder den dagen. Mamma bakade en jordgubbstårta som vi åt med god aptit. Numera blir det inte mycket firande av namnsdagar och ofta är det regn i fruntimmersveckan.
 I år skiner solen och dagen till ära har jag bakat en jordgubbstårta som KM och jag låtit oss väl smaka. Inte så dumt.


Igår kom min snälla granne och överlämnade en liten korg med kantareller. Inte dumt det heller. Det resulterade i en god kantarellomelett.


Min Siesta Key Tee, som alltså är en topp stickad i lingarn, år nu blockad och klar. Trodde den var för stor, men passade perfekt. Nu ska jag bara sy en passande kjol till, inspirerad av FB-gruppen Vuxna Sytokar, så kanske det blir en bild hur den ser ut på mig.

Den första blomstervanten (junitema i Vottealong 2013) är klar och den andra är snart uppe vid tumgreppet. Måste också hitta ett lämpligt motiv till julivanten.

Tack för gratulationshälsningar! Önskar er en skön fortsättning på helgen!

3 kommentarer:

 1. Grattis på namnsdagen! Kul att läsa ditt barndomsminne. Denna gång lär nog fruntimmersveckan bli solig.
  Ha en fortsatt skön sommar!

  SvaraRadera
 2. Grattis i efterskott på namnsdagen Metta! Det tycker jag var en fin tradition att fortsätta med, att baka jordgubbstårta :)
  Inte dumt att få så goda kantareller heller. Vilken fin granne!
  Kul att din Siesta Key Tee också passade! Det var ju så med min också, att jag trodde innan jag var klar, att den skulle bli för stor. Min passade också jättebra sen :)
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 3. Här kommer försenade namnsdagsgrattisar från mig också.

  SvaraRadera