tisdag 7 augusti 2012

Färdigstickat och litet annat


Idag blir det ytterligare ett inlägg, som till största delen visar vad jag stickat under de senaste veckorna. Har haft en period med sjalstickning, eftersom det är Kofthäxornas tema under sommaren. Det började med Magrathea, fortsatte med Rough Seas Shawl och Autumn Leaf Shawl.När jag ändå hade fart på stickorna tog jag fram min Stjärnhop, som har legat länge därför att jag "fegat" när jag skulle klippa isär den. Nu är den delad med kanten påstickad och ser ut så här innan jag blockat den. Ny bild kommer när den är blockad och klar


Emma från Nya Zeeland har varit och hälsat på mormor (min granne) och jag fick en fin bild tillsammans med henne. Som present fick hon ett par snabbstickade vantar, eftersom det är vinter på Nya Zeeland när hon kommer hem.Bo Vital kommer i samband med Augustifesten den 18 augusti att distribuera en ny broschyr, där jag på nytt  har fått agera "fotomodell" i visningslägenheten. Ganska kul för en gammal tant :o)

Igår fick Marita (Maritas Maskor) och jag besked om att vi är välkomna till Habo på stickeventet den 20-21 oktober. Verkligen något att se fram emot och längta till!!

Ha en bra fortsättning på tisdagen! Själv ska jag titta in på "Randigt tisdagscafé" på FB.

8 kommentarer:

 1. Jättefina sjalar och vantar! Ha så trevligt i Habo - kunde ju tyvärr inte vara med i år. Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka fina sjalar! Vad trevligt med långväga besök. Fina vantar får hon med sig, och minns dig när hon använder dom!
  Kram Mona

  SvaraRadera
 3. Wow, vilka fina sjalar. Jag vill också sticka Stjärnhopen, men det är så mycket annat jag vill också...
  Kul att du kommer till habo i år också. =)
  /kram

  SvaraRadera
 4. Jag har länge varit sugen på Stjärnhopen, men det är ju som sagt så mycket jag vill... Men åh vad roligt att du kommer till Habo, då ses vi där :-)

  SvaraRadera
 5. Vilka fina sjalar!! Den gröna såg jag ju när vi träffades, de andra är ju såå fina också! Den där grå ser så vacker ut, för att inte tala om stjärnhopen! Bra gjort att ha vågat klipp upp den! Jag skulle också ha dragit mig för det kan jag lova... Skulle vara kul att prova den någon gång :)
  Vantarna var jättesöta. Det blir ett fint minne för henne när hon kommer hem och kan använda dem.
  kul att vi kom med till Habo! Det ska bli spännande att vänta på :)
  Ha en skön stickkväll!

  SvaraRadera
 6. Fina sjalar och mysiga vantar.Ha det bra i Habo.
  Kram./Ella.

  SvaraRadera
 7. Oj du har verkligen fått fart på stickorna. Vilka härliga sjalar du gjort. Kändes lite skönt att höra att det är fler som fegar med att klippa i stickat, jag har också en sjal som ligger sedan maj förra året och jag närmar mig lite då och då för att klippa, men ännu har jag inte fått modet riktigt. Skönt att du vågade och lyckades. :)
  Det hade varit kul att få åka med på lägret, men jag har ju Claudia som fyller 20 helgen innan och helgen efter åker jag nog till England för Noa fyller 2 år. Man kan ju inte fara alla helger, det blir lätt väldigt dyrt och allt hemma som man inte hinner med, ja du vet säkert. Jag får njuta av era bilder på bloggarna i stället.

  SvaraRadera
 8. oj oj så mycket tjusigt du stickat! Det där med att klippa i stickat ska jag träna på Stickagillet nästa helg.
  I år kommer jag inte till Habo - det körde ihop sig med allt denna helg. Allt som jag ville göra lades denna helg - egentligen går jag på HV den helgen men kommer att avstå för jag vill gå en akvarellkurs i Lövsta bruk. Ska ta upp min målning igen som legat nere tror jag i fem år nu.....men nästa år så!

  SvaraRadera