fredag 20 juli 2012

Mörka moln men inget regn

På torsdagen var det tredje dagen den här veckan som jag stickat i Gubbens Trädgård. Såg litet mörkt ut på himlen igår eftermiddag när jag kom dit och visste inte om jag skulle bli ensam. Men det var fler än jag som höll tummarna för att vi skulle slippa regn. Ingrid, Britt, Britt-Marie och jag fick en mycket trevlig eftermiddag tillsammans med Johanna Wallin. Johanna, som är författare till böckerna "Sticka småvarmt" och "Sticka mera småvarmt", hade semester och kunde komma till vårt lilla stickcafé. Jag äger båda böckerna och fick nu en personlig dedikation i min andra bok. Johanna delade med sig av sitt stora stickkunnande och gav oss både råd och tips. Som tur var höll sig regnet borta hela tiden.


Bland de övriga gästerna får jag syn på ett bekant ansikte, men var skulle jag placera henne? Så plötsligt går det upp för mig att det är min klasskamrat Maj-Britt, som jag inte träffat på 60 år. Det var nämligen 1952 som vi slutade i flickskolan vid Rålambshov i Stockholm. Vi bor numera båda i Norrköping men har inte träffats. Att jag kände igen henne efter så många år, beror på att Norrköpings Tidningar hade en artikel om henne för 2 månader sedan. Hon kände inte igen mig till utseendet men kom mycket väl ihåg mig och vi pratade om några av klasskamraterna som vi fortfarande har kontakt med. Ibland händer det oväntade möten.

Avslutar dagens inlägg med en bild på min senaste sjal "Rough Seas Shawl".


6 kommentarer:

 1. Vad roligt med det oväntade mötet!
  Härlig sjal i en underbar grön färg.
  Ha en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Vad skönt det ser ut. Jag hoppas kunna besöka er en gång till under sommaren. Är ledig vecka 32 och kan tänka mig dyka upp på torsdagen då.

  SvaraRadera
 3. Vad skönt det ser ut. Jag hoppas kunna besöka er en gång till under sommaren. Är ledig vecka 32 och kan tänka mig dyka upp på torsdagen då.

  SvaraRadera
 4. Så härligt! Jag ville så gärna vara med er Men...
  Det blev ändrade planer. Camilla, Niklas och Johannes
  kom och låg över hos Annelie och ville att mormor
  skulle följa med till Kolmårdens djurpark eller....
  Vara hundvakt till Sita som mist sin flock medlem i
  sjukdom och Annelies Tess...Jag var hundvakt och lagade
  en underbar sallad till alla som kom(Johnny och Malin)!
  Morfar Christer ska tävla..Ha det gott.

  SvaraRadera
 5. Det var jag,Metta.
  Ella som skrev men..Ja du vet. Teknikens värld.

  SvaraRadera
 6. Metta, vilken oas Gubbens trädgård är och så bra det passar att sticka där!

  SvaraRadera