lördag 7 april 2012

Färdigstickat

Fana-koftan, som är mitt projekt i FB-gruppen Kofthäxorna, blev precis färdig till påsken. Bra tajmat tycker jag, då jag avslutade de sista broderierna på skärtorsdagen. Till kanterna och broderierna valde jag färger som jag gillar, dvs olika nyanser av lila, grönt och gult..Ärmarna har bara broderier i rutorna på framsidan. Funderade länge på knäppningen tills jag hittade tre knappar jag gjort av Fimo-lera till koftorna jag stickade i början av 1990-talet. Färgmässigt passar de perfekt och knäpps med tre virkade öglor.
Jag har också stickat klart Stickas mysterievantar, designade av  EvaL8, och som nu fått namnet Malva.Eländigt påskväder med litet snö och halka, som inte inbjuder till någon promenad. Nu gäller det att leta fram lämpligt sockmönster att sticka till FB-gruppen Kofthäxornas nästa projekt.

Ha en bra fortsättning på påskhelgen!

8 kommentarer:

 1. Vilken härlig kofta!! Möstret på ärmarna var så snyggt! Knapparna pssar ju perfekt till. Den måste du vara nöjd med. Vantarna är ju också snygga! Här är sol i dag, men bara +2 och en kall vind. Skönast inomhus.
  Ha en bra fortsättning på helgen. Kram

  SvaraRadera
 2. Jättefin kofta! Och vantarna var fina de också.
  Var ner till gravarna och skulle sätta lite penseer och påskliljor, men det blev bara påskliljorna för det var för hårt i backen.
  Ha en fortsatt trevlig påsk!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar kofta! Fantastiskt fin!

  Jag avslutade "kroppen" på min första vante idag - hade helt glömt hur pilligt det är att sticka med flera färger när man bara har en 5-6 maskor på varje sticka :-)

  SvaraRadera
 4. Jättefin kofta, passar utmärkt till en kofthäxa! :) Vantarna var också fina. Ha en fin fortsättning på påsken!

  SvaraRadera
 5. Din kofta blev en mycket vacker och
  personlig tolkning av "koftan från Fana" tycker jag.
  Jag hoppas vi ses i veckan som kommer

  SvaraRadera
 6. Helt underbar! Och så vackra färgkombinationer!

  SvaraRadera
 7. Såå fina arbeten, Metta. Du är fantastisk! Kram/ Ella.

  SvaraRadera
 8. Oj,oj så vackra mönster och färger. Vilket fint arbete du har gjort.

  SvaraRadera