söndag 19 februari 2012

Syfestivalen 2012

Så kom då lördagen då Kine, Teta och jag skulle åka med Ringarums buss till Syfestivalen och Stickas årsmöte. Något jag sett fram emot med stor förväntan. Då händer det som inte får hända en sådan dag. KM vaknar med magsjuka och kräkningar. Fick ringa på larmet och be hemtjänsten att komma så snart som möjligt, eftersom jag skulle bli hämtad kl 7.30. Som tur var hann de komma innan dess och de lovade att ta hand om honom och att jag kunde lugnt åka min väg och ha en bra dag. Stort tack till flickorna från Hageby Hemtjänst!

Trots en försenad avgång med bussen kom vi fram till mässan ca 10.15. Redan utanför mässan träffade vi Gudrun och Anette, som åkt med samma buss på övervåningen. Vi togs emot av Eva K och Emy-Ann (Stickas ordförande) och med mässprogrammet i hand styrde vi kos mot den stora hallen, som redan börjat fyllas med mässpublik. Första anhalt blev hos Stäkets Hantverk, där jag köpte både korta och långa KnitPro-spetsar 3 mm och cable connectors. Fortsatte sedan med besök hos Sticka och alla andra garnrelaterade utställare. Träffade Medea, Sunna, My, Inger och många fler blogg- och stickvänner. Hos Maria som fanns hos Garngalleriet fick vi lära oss en ny teknik, fiskbensmönster, som jag ska prova bl.a. till ett fodral till min nyinköpta iPhone. En ny bok blev det också "Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor" och ett Stickmagasin från Allt om Handarbete fick man gratis när man visade mässprogrammet. Däremot blev det inte något nytt garninköp den här gången, då jag har så mycket som måste stickas upp först.

Klockan 13 var det dags för Stickas årsmöte, där 103 medlemmar och styrelsen mötte upp. Efter mötet fick vi fylla i en enkät och som "tack" fick vi en godispåse med 2 nystan Rauma-garn och första ledtråd till en Mysterievante. Mycket trevligt!Upptäckte att jag varit dålig på att använda min kamera, dels beroende på att jag glömde men kanske mest beroende på att det var trångt och svårt att ta bra bilder. Här en överblick av hallen åt två håll.Mycket nöjda, men trötta i både ben och huvud efter en mycket trevlig och inspirerande dag, var vi hemma vid 19-tiden. Allt hade fungerat bra för KM, trots magsjukan, och han hade hållit sig i sängen hela dagen och blivit ompysslad av hemtjänsten.

Önskar alla en trevlig fortsättning på söndagen!

14 kommentarer:

 1. Oj vilken start på dagen du fick, skönt att det ordnade sig för er båda där. Skönt att du kan känna dig trygg med att de sköter om KM ordentligt så du kan slappna av och komma iväg.
  Det var många som kom på mötet, hade jag gått lördag hade jag ju också varit där. Måste varit kul o träffa så många också. Det där med kameran känner jag igen, min låg längst ner i ryggsäcken under barnvagnen, inte ett enda kort blev taget därinne, tyvärr.
  Nu hoppas jag du slipper magsjukan bara. Ha en fin kväll

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att du kom iväg! Det är bra med hemtjänsten! Vad roligt att du fick träffa så många vänner. Det räcker med att titta på allt vackert, man behöver inte köpa. Lite garn fick du ju med dig hem ändå!! Kram

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att gå på symässan! Jag var förra året (tror jag) på symässan i Jönköping. Iår kunde jag inte resa ens den korta biten till sthlm. Men det är jättekul att läsa om det, ni som faktiskt var där!
  Åh vad spännande med en mysteriestickning.

  SvaraRadera
 4. Vad mycket fint du fick med dig hem, trots att du inte köpte något garn! Den där boken flerfärgsstickat med lyfta maskor är jag lite sugen på, men vi får se vartefter...
  Vilken otur att KM blev dålig. Det känns ju lite tråkigt att lämna honom då, det förstår jag. Tur att ni har så bra hemtjänst att det gick att ordna ändå, både att du kunde komma iväg och att KM hade det bra. Det är ju guld värt.
  Kram och hoppas både att KM blir bättre nu och att du slipper undan!

  SvaraRadera
 5. Det ser ut som om du hade en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Ååå, det låter som om du har haft en härlig dag. Önskar att jag också varit där...
  /Kram

  SvaraRadera
 7. ...och det var väldigt kul att träffa dig! Den sär boken med lyfta maskor föll jag också för! Skall bli kul att testa.

  SvaraRadera
 8. Vilken tur att ni har en så bra fungerande hemtjänst att du kom iväg trots att KM blev dålig. Nu var det flera år sedan jag var på syfestivalen. Jag längtar att få gå någon gång igen.

  SvaraRadera
 9. uscha, stackars KM. hoppas han känner sig bättre nu o att du slipper eländet!
  det var så kul att träffas :)kraMyz

  SvaraRadera
 10. det blev en hel del fynd för dig också, själv ska jag plocka upp lite i taget ur min påse....då syns det inte hur mycket det blev...men fy så trött jag var i söndags, det tar på en med alla intryck och människor

  SvaraRadera
 11. det gick bra till slut.det ser ut att vara mycket folk och en hel del att inspireras av.

  SvaraRadera
 12. Så bra att hemtjänsten tog vid så att du kunde åka och veta att han blev väl omhändertagen! Trevligt verkar du också haft!

  SvaraRadera
 13. Tur att du kom iväg och att det gick bra för KM och hemtjänsten.
  Låter som du hade en rolig inspirerande dag. Kul att träffa så många bloggvänner i verkliga livet.
  Det är tyvärr lite för långt till Stockholm, men satsar på Syfestivalen i Borås till hösten!

  SvaraRadera
 14. Viken tur att du kom iväg. Den där dagen behövde du så väl!

  SvaraRadera