fredag 30 december 2011

Gott slut år 2011

Efter en lugn och tyst julhelg och mellandagar är det dags att se tillbaka på 2011 och framåt mot 2012.
År 2011 slutar med en grön vinter, vilket är en stor kontrast mot hur året började. Det var tufft med all snö och kyla, speciellt som jag då hade en opererad handled. När jag tänker tillbaka på året, innehåller det både positiva och negativa händelser samt många trevliga möten.

Många händelser och möten har givetvis varit stick- och garnrelaterat - Syfestivalen och Stickas årsmöte i februari, stickeventet på Sätergläntan i augusti, stickeventet i Habo och starten av Sörmlands stickakademi i Nyköping i oktober och Stickas lokalföreningsträff i Eskilstuna i november. Så trevligt det har varit att vid dessa tillfällen få träffa både gamla och nya bloggvänner i verkligheten. I juli blev det dags för en utflykt till Söderköping och ett trevligt möte med kära bloggvännen Marita. I september blev Kine och jag intervjuade på P4 Östergötland om stickning och stickcaféer.

Under årets tre första månader hade jag tur med Fru Fortuna och vann 3 utlottningar med garn. Tror att jag deltagit i nästan samtliga Online stickcafé på Facebook under året. Det är en form att umgås som passar mig bra, då jag är hemma mycket tillsammans med KM som är handikappad och gärna vill ha sällskap i tv-rummet. Där kan jag sitta och sticka och ha kontakt med andra deltagare via min gamla ärvda laptop. Ger både inspiration och många stickvänner. Träffade Johanna Wallin när hon hade boksläpp hos Popsi.
På Vetekornet är det stickcafé på måndagar och torsdagar och jag försöker delta åtminstone en gång i veckan..Vi brukar vara ett 10-tal damer som stickar, pratar och inspirerar varandra.

Även om sticklusten inte funnits hela året, har jag stickat färdigt ett antal alster: bl.a. 3 par sockor, 3 par Lovikkavantar, 3 spetssjalar (Haruni, Omelet och Ishbel), pärlmuddar och halvvantar, 5 hjälmmössor till Värma liten tillsammans med 3 sydda babytunikor. Har också virkat 2 katter till Hjärtekatten. Så har jag stickat Stjärnhopen, som nu ligger som ett UFO utan kanten runt. Just nu stickar jag Fritt etter Fana, som är mitt projekt i FB-gruppen Kofthäxorna.

Positivt under året har också varit att jag deltar i en anhöriggrupp på Aktivitetscentret Granen. Där får jag stöd från andra anhörigvårdare. Jag fick också delta i ett seminarium om anhörigstöd som Norrköpings kommun ordnade och där jag fick berätta om mina "båda" liv - i verkligheten och på nätet. Det resulterade i att jag blev intervjuad och fotad för projektet Bo Vital och figurerar i deras broschyr och på stora affischer runt hela Norrköping. Fick också föreläsa om mitt bloggande på Äldremässan i Norrköping. Det här har varit trevliga avbrott i min tillvaro.

Tyvärr blev det en negativ händelse under året som har satt en djupt spår. Ja, det gäller vad som hände med Theddy. Tumören som upptäcktes i underkäken under sommaren, operationen han genomgick den 9 augusti och den efterföljande perioden av hopp och förtvivlan, när vi fick det tråkiga beskedet att tumören var elakartad. Tyvärr återkom den och växte snabbt och till slut blev han halt, orkade inte promenera och vi tvingades ta det fruktansvärda beslutet att låta avliva honom den 7 oktober. Han har lämnat ett jättestort tomrum efter sig, vilket gör att det har blivit extra tyst i vårt hus.  

Under långa perioder av året har jag haft långt mellan tanke och handling. Jag vill så mycket, men oftast blir det inte så mycket gjort. Avger inga nyårslöften för 2012, men jag önskar komma igång med broderiet i Mina Stygn och stickningen av Månadens Mönster. Vill också hålla igång mitt eget bloggande mer frekvent, läsning och kommenterande av andra bloggar. Kan bara hoppas att 2012 blir ett bra år!!!

Vill passa på att tacka mina bloggläsare för alla värmande tankar och kommentarer under året. 
Ni betyder så mycket för mig.
Ett Gott Nytt År! 

13 kommentarer:

 1. Önskar dig ett gott 2012!
  Jag hoppas att vi ses någon gång under året!
  Kram
  Boel

  SvaraRadera
 2. Önskar dig och KM ett riktigt Gott Nytt År!!!

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint du har hunnit med 2011 ändå Metta, fast året också har varit tungt på flera sätt för dig.
  Jag hoppas att ditt 2012 ska bli ett riktigt bra ett! Och mitt kan gärna få bli det också förresten... Jag tycker vi bestämmer att det blir så! :)
  Jag önskar dig och din man en fin nyårsafton och ett Gott Nytt År!
  Varma kramar Marita

  SvaraRadera
 4. Ett Gott Nytt År till dig och kära maken också.

  SvaraRadera
 5. Önskar dig ett riktigt Gott nytt år och hoppas att där blir många glada överaskningar i möten och stickträffar och att du och KM får ha det bra! Tack för omtanken med Klinga! Kramar Miastickar

  SvaraRadera
 6. Det har hänt mycket vid dig när man ser tillbaka under året, trots allt tungt som varit runt dig.
  Jag önskar dig och KM ett Gott Nytt År och ett skönt avslut på det gamla.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Metta
  Önskar dej och maken ett Gott slut och ett Gott Nytt år.
  Ser fram emot ett nytt härligt stickår och hoppas att vi stöter på varandra nästa år också.
  Må nu väl och Njut
  Eva.

  SvaraRadera
 8. Det var så roligt att träffa dig i Habo...du satte spår i mig - att vara så positiv trots det jobbiga.

  Önskar dig allt gott för 2012!

  SvaraRadera
 9. Fint sammandrag du skrivit om 2011.
  Hoppas du får ett riktigt bra 2012!

  Önskar dig ett Gott slut
  och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 10. Önskar dig ett riktigt gott 2012.
  /Gott nytt år!

  SvaraRadera
 11. GOTT NYTT ÅR vill jag önska både dig och KM. Tycker du skrivit så fint om året som gått.

  SvaraRadera
 12. Gott nytt år önskar jag dig.

  SvaraRadera