söndag 18 december 2011

Ännu ingen julkänsla

Idag är det 4:e advent och de första snöflingorna har dalat ner, men tyvärr bara blivit till slask på gatan. Alltså grått och trist väder ute, vilket gav mig tillfälle att hålla mig inomhus, sticka färdigt de färgglada sockorna och fortsätta att pynta med juldukar och tomtar för att få litet julstämning. Nu är det inte många dagar kvar till julafton, som vi ska fira hemma och då får vi besök av min bror och svägerska under några dagar. Det ska bli trevligt.
I morgon förmiddag har jag tid hos tandhygienisten och tisdag morgon ska jag med bilen till Bilprovningen. Måste erkänna att det inte är något jag ser fram emot, men tyvärr två måsten. Det ska bli kallare i natt med risk för halka i morgon på de blöta gatorna.

5 kommentarer:

 1. Här ser det lite juligt ut nu. Snön ligger kvar sen igår!!
  Trevligt att få besök över julen!
  Hoppas ni får lite snö också!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Då har vi haft lika väder här, inget kul alls. Vi åkte ner till stranden så Ines skulle få springa lite, men hon tyckte nog det blev för kallt, helt plötsligt började hon gå mellan oss så då var det bara att vända åter till bilen igen.
  Jag har också satt upp lite julsaker idag, helt mot vad jag brukar. Här brukar det bli jul kvällen innan annars men det hinns inte i år när alla kommer torsdag o fredag så vi tjuvar lite på tiden.
  Hoppas det går bra med både tänder och bil, vet precis hur du känner inför de där besöken.

  SvaraRadera
 3. Usch ja vilket slask-blask-gråtrist-tövdersmodd som det blir...nä jag vill ha några minusgrader och litet mera snö så att det blir rimfrost och grannt på buskar och träd. Framför allt vill jag göra islyktor på julaftonen!

  Du är då förberedd med tjusiga sockor i varje fall när det blir kallt ...för det blir det väl så småningom kanske. Kör försiktigt och gå också försiktigt - det blir förrädiskt halt i trappor och på stengångar...

  SvaraRadera
 4. Vad trist med slask! Här på landet är det åtminstone vitt omkring, men det verkar som om det snart ska försvinna. Det är ju lite synd, nu när det ändå har kommit...
  Jag har också pyntat och försökt fått lite julfint. Det är bara lite tomtar kvar som ska få flytta ut idag :)
  Dina sockor ser jättehärliga ut! Själv har jag stickat lite fler lovikkavantar emellan julfejandet.
  Nu de här dagarna som är kvar hoppas jag att hinna baka lite kakor och godis. Det är lite mysigt :)
  Hoppas att det gick bra hos tandläkaren idag och att du får tur med bilen också. Det är alltid lika skönt att vara klar på de där ställena...
  Kram Marita

  SvaraRadera
 5. gladsockar i alla fall, kör försiktigt så ordnar det sig, ha en underbar julvecka

  SvaraRadera