fredag 17 juni 2011

En siffra fel

Idag känns det som världen rasar samman fullständigt. Igår kväll när jag skulle öppna posten fanns det ett kuvert från Transportstyrelsen. Det visade sig vara en påminnelse att jag inte betalat bilskatten. Konstigt, visst hade jag gjort det. Problemet var bara att jag skrivit fel på en siffra 0 (noll) i stället för 9 (nio), vilket betydde att jag inte betalat hela beloppet och också fått en dröjsmålsavgift. Trodde det skulle ordna sig när jag ringde i morse och förklarade vad som hänt. Så blev det tyvärr inte. Dessutom har bilen körförbud, vilket jag inte visste då jag var säker på att skatten var betald. Det var bara att ringa återbud till KM:s aktivitet idag på Granen, eftersom jag skulle skjutsa honom. Inte kul att klara sig utan bil några dagar. Jag måste både handla mat och hämta ut från apoteket. Får väl vara glad att jag inte blivit stoppad av polisen, så jag fått betala dryga böter också. Det har alltid varit jag som skött betalningarna i vår familj och det här är första gången jag tryckt på fel knapp. Här blir det dubbelkollning i framtiden.

Luften har alldeles gått ur mig och energin är som bortblåst. Hade tänkt ta itu med dragningen av utlottningen i eftermiddag, men känner att jag inte orkar. Hoppas ni ursäktar att ni får vänta yttterligare någon dag.

13 kommentarer:

 1. Stackars dig, så himla trist! Jag förstår fullständigt att luften går ur dig...
  Typiskt att det var just bilskatten, de har nog tyvärr små möjligheter att vara "mänskliga" där, vilket de nog kunnat vara om det hade rört nästan vilken annan räkning som helst...

  Ta hand om dig!
  Kram
  Malin

  SvaraRadera
 2. Vad tråkigt! Bilskatten brukar de vara extra hårda på också, men lite mänsklighet borde de kunna ha i systemet. Hoppas resten av din dag blir något bättre!

  SvaraRadera
 3. å tokigt det blev, det är sånt som kan hända! Mänskliga faktorn heter det!

  SvaraRadera
 4. Vilken otur. Jag hoppas att det löser sig snabbt. Jag har också haft körförbud ett par gånger då jag inte har hunnit besiktiga den i tid, och det är underbart när man äntligen får använda bilen igen.

  SvaraRadera
 5. Vilken otur! Hoppas att det kan lösa sig fort. Hoppas att du får en trevlig helg i alla fall.Kram!

  SvaraRadera
 6. Låter inte roligt, tänk vad ett litet knapptryck kan ställa till med.
  Hoppas att allt ordnar sig.
  Annika

  SvaraRadera
 7. Vilket elände.Ibland bara går allt åt pipsvängen och ger så mycket extra arbete och så mycket oro.
  Skickar dig många hälsningar
  Ulla som skall vara på quiltträff både lördag och söndag.

  SvaraRadera
 8. Ibland är det så skönt att få fästa sina tankar och känslor på pränt och vad är då bättre än att kunna göra det på bloggen. När jag får en sådan respons och medkännande ord från mina bloggvänner, känns allt så mycket lättare igen. Mår mycket bättre nu.
  Theddy och jag tog en promenad med "dramaten" och handlade och klarade oss precis undan en kraftig åskskur.
  Stort tack för att ni finns!!!

  SvaraRadera
 9. Så tokigt och trist för er! Du vet att du hade kunnat få ett handtag av mig! Kram, ha en skön helg

  SvaraRadera
 10. Jag vill också sända dig lite medkänsla. Förstår att det är jättejobbigt för er att klara er utan bil. Hoppas det löser sig snabbt! Kram

  SvaraRadera
 11. Uff så kjedelig for deg, slikt er ikke gøy. Håper din weekend ikke blir ødelagt. Slapp av og gjør noe som gjør deg godt :-)) Stor klem.

  SvaraRadera
 12. Vad typiskt! Och just bilskatten också...
  Jag kan verkligen tänka mig att det känns kränkande, när man ju faktiskt betalade.
  Hoppas att det reder ut sig relativt snabbt. Bilar underlättar ju ens vardag ganska mycket ändå..

  Jag hoppas att din helg får fortsätta på ett mycket bättre sätt!
  Kram Marita

  SvaraRadera
 13. Fy så trist. Jag förstår att luften gick ur dig. Det behövs inte mycket för att allt ska rasa. Hoppas det reder upp sig ordentligt.

  SvaraRadera