lördag 4 juni 2011

Brodera

Jag har så länge tänkt att jag vill brodera igen och bl.a. ska jag delta i kursen "Broderi och kavelfrans" på stickeventet i augusti. Tanken är att jag ska kunna kombinera stickningen med broderi. Nu har jag fått den verkliga inspirationen genom en ny blog Mina Stygn som jag läste om på Tålamodspåsens blog. Jag har gått med i gruppen och har gjort min första provlapp med kedjestygn. Det kommer att vara ett nytt stygn varannan vecka.


Har gjort en inventering bland mina broderigarner (både ärvda och från mina tidigare broderiförsök) och jag har tre godislådor med en mängd olika kvaliteter.


Dessutom hittade jag en hel påse med effsingar från min vävperiod på 70-talet.

Just nu känns det mycket spännande med det stora intresset för min utlottning. Har fullt sjå att hinna läsa alla trevliga kommentarer och alla nya bloggar. Kul att så många hittat hit.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är fint med broderier, men inget jag känner för att börja med.

  SvaraRadera
 2. I skolan fick vi lära oss olika stygn, men nu är det länge sen jag har sytt. Lycka till med olika stygn, spännande låter det.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt det ska bli att se dina framsteg med broderandet. Jag ser att det har börjat bra. Jättebra idé att många samlar och visar varandra.
  Jag har också sett alla fina bilder med påsöm och Dalafloda alster. Man blir helt sjuk när man ser dem, sååå himla fina! Så jag förstår att du blir inspirerad att testa själv också.
  Det är ju så mycket man vill, men tiden begränsar ju hela tiden vad man hinner med, så jag får väl nöja mig med att följa era framsteg så länge :-)
  Ha en fortsatt fin helg!!
  Kramar tillbaka!

  SvaraRadera
 4. Klart du ska brodera! :)

  SvaraRadera