lördag 11 december 2010

3:e advent

I morgon är det redan 3:e advent och jag måste erkänna att jag inte har någon speciell julkänsla. Har bestämt mig för att "skippa" julen i år. KM och jag kommer att vara ensamma 0ch då kan vi bara ha det skönt och slippa alla "måsten". Ja, sill och en skinka blir det givetvis och några ljusstakar kommer jag nog att plocka fram, men i övrigt blir det lugnt. Några julkort kan jag inte skriva, utan det får bli julhälsningar i form av mail. Måste visa en bild på den vackra Amaryllisen, som jag fick av mina stickvänner.

Träffade arbetsterapeuten igår och fick beröm för att jag tränat bra. Jag tycker ju inte att det gått framåt, men hon visade att böjningen av handleden både framåt och bakåt hade förbättrats på en vecka med 4%. Såret har läkt fint men jag måste ha skenan några veckor till. Till min stora glädje får jag börja sticka försiktigt något varv i taget och använda fingrarna i stället för hela handen. Jag har provat och det kan gå. Tränar på den påbörjade disktrasan.

I torsdags besökte jag stickcaféet på Vetekornet, då det var dags att överlämna det vi stickat till Föreningen Omsorgsjul För Hemlösa i Norrköping. Det är tredje året som vi skänker bl.a. vantar, mössor, halsdukar och halvvantar, som vi hoppas ska värma stadens hemlösa. I år är det extra viktigt, då vintern är både tidig och kall. Plaggen delas ut nästa vecka då man bjuder de hemlösa på den tradiotionella julfesten. Så här såg det ut på bordet innan allt packades ner.
Mitt stora problem är att snöar för fullt idag. Tycker att vi har så det räcker. Den lösa snön kan jag klara med en hand, men när plogbilen lagt upp en stor, hård vall utmed gatan blir det inte lätt. Så här ser det ut från mitt fönster just nu.
Önskar alla en skön och trevlig 3:e advent!

4 kommentarer:

 1. Oj, här töar det för fullt. Vet inte om det är bättre precis för gatorna blir ju bara isiga nu.
  Skönt att du kan få ta en maska då och då nu, men ta det lugnt så du inte förivrar dig och jobbar på för mycket så det blir nått bakslag.
  Ha en skön första advent

  SvaraRadera
 2. Roligt att amaryllisen blev så fin! Roligt också att du kan börja sticka så smått. Ha en skön advent, vi tänder väl 3 ljus här i morgon också men annars är det inte så jullikt här!

  SvaraRadera
 3. Va kul att du får börja sticka lite igen!

  SvaraRadera
 4. Önskar dig, er, verkligen en God jul och Gott nytt år.

  SvaraRadera