lördag 2 oktober 2010

Mina Karin-vantar färdiga

Mina Karin-vantar, som var septembermönstret i Vackra Vantar som Värmer KAL, är nu färdiga . Tyckte om mönstret, men eftersom jag stickade med dubbelt garn från mitt garnförråd, tog det litet längre tid än det brukar ta för mig att sticka ett par vantar. Passformen på vantarna är mycket bra, så jag har berstämt att jag ska behålla dem själv den här gången. Går ju åt varma vantar på hundpromenaderna.
Tyvärr lyckades jag inte lägga in vantarna på KAL-bloggen, som förhoppningsvis bara tillfälligt är borttagen.

I onsdags besökte jag en sjukgymnast för mitt ryggproblem. Jag ramlade före jul, föll baklänges och slog ryggen i så illa att jag riktigt "hörde smällen". Det gör ont framförallt när jag nyser, hostar och vid vissa vridrörelser. Hoppades givetvis att det skulle gå över, då jag inte haft någon ständig värk, men nu var det dags för en undersökning. Sjukgymnasten hittade snart att det onda sitter i bröstryggen på höger sida. Han förklarade att det är som ett diskbråck i kotorna i bröstryggen. Inte mycket att göra åt, men han ska behandla muskeln som också gör ont. Det är förmodligen sviter efter all snöskottning i vintras.

Jag har nyligen bytt vårdcentral och är mycket positiv till det bemötande jag fått där. Jag har under en lång tid haft stora sömnproblem. Jag har sovit mellan 3 - 5 timmar totalt under natten. Vaknat klarvaken, men inte utsövd. Har heller aldrig kunnat lägga mig på dagen för att sova igen. Jag har känt att det inte håller i längden. Jag beskrev hur jag har det och fick utskrivet ett mycket milt insomningspiller. För första gången på månader har jag inatt sovit skönt en hel natt (ca 6 timmar) och vaknade och kände mig ganska bra. Hoppas verkligen det får fortsätta så.

Känner mig fortfarande ganska pigg och ska försöka klippa litet gräs, men lovar att ta det försiktigt.

4 kommentarer:

 1. Ja det måste du.Skönt att du fick sova extra.Vantarna är jättefina.Kram/Ella.

  SvaraRadera
 2. Visst är det fina mönster vi får i Kalen. Jag har garnet o stickorna men det tar nog lite tid till innan jag hinner med dem. Dina blev väldigt fina och vilken skön färg du valt.
  Trist att du haft besvär så länge, hoppas det blir lite bättre med träning o uppmjukning nu bara. Ta det lugnt med gräsklipparen.
  Bra att du fick hjälp så du kunnat sova, även om jag är lite betänksam med sådana tabletter så måste man ibland få lite hjälp. Det går ju inte i längden att man inte sover klokt. Hoppas det håller i sig nu så du blir riktigt utvilad o pigg.

  SvaraRadera
 3. Vilka jättefina vantar, helt i min smak! Hoppas det ger med sig i ryggen och att du får fortsätta att sova gott!

  SvaraRadera
 4. Så snygga och härlig färg!
  Jag har bara hunnit med juni-mönstret, men nu behövs det vantar på hundpromenaden.

  SvaraRadera