fredag 17 september 2010

Fredag igen

och redan har mer än halva september passerat. Jag bara undrar vart tiden tar vägen. I onsdags passade A-L och jag på att ta en längre hundpromenad för att besöka A-M och hennes trädgård full med blommande änglatrumpeter. Man blir alldeles hänförd och kan bara säga "Wow" när man klivit in genom grinden. Här finns ett dussintal manshöga trumpeter med massor av gula, rosa, vita och ljusröda blommor. Några blommor är dubbla.På hemvägen hörde vi ett väldigt skriande och himlen fylldes av 100-tals vildgäss på väg söderut. Det gick så fort och innan jag fått upp kameran hade de flesta flugit förbi, men jag lyckades fånga några på en bild. På bilden syns också det konstiga väder vi haft sista veckan. Ibland har himlen varit kolsvart, följt av ett kraftigt regn och efter en stund klart väder med sol igen.


Under veckan har jag stickat den första Karin-vanten, dvs septembermönstret i Vackra vantar som värmer KAL och håller nu på med vante nummer två, som kanske kan bli färdig under helgen.I morgon förmiddag ska jag ta en tur till Färgaregården, där det är den årliga skördefesten. Har fått tips om att man kan få sina knivar slipade, något som behövs i mitt kök. På eftermiddagen ska KM och jag till Granen, där Nilson Jazz Cooking ska spela jazzevergreens.
På söndag är det dags att ta med KM till dagiset Murklan i närheten av bostaden för att rösta.

3 kommentarer:

  1. Underbara foton på blommorna! Här måste det ligga "gröna fingrar" bakom. Karin-vanten blir jättefin! Ska snart börja på min andra. Någon vandring till Färgargården blir det inte för min del - det ösregnar!

    SvaraRadera
  2. Så underbara änglatrumpeter! Fina vantar också. Det väder du beskriver har vi haft här också från och till. Må så gott

    SvaraRadera