lördag 19 juni 2010

Igång igen

Nu har vi varit hemma några dagar efter vår fantastiska resa till Toscana och börjar komma in i vardagen igen. Allt gick otroligt bra med bara några incidenter, som hade lycklig utgång. Så många upplevelser under en vecka att det är svårt att smälta. Bara att uppleva det toscanska landskapet i verkligheten är nästan värt hela resan.


Som utgångspunkt för våra utflykter hade vi ett hotell i den lilla staden Poggibonsi, ca 4 mil söder om Florens. Målet den första dagen var vindistriktet Greve in Chianti, där vi först besökte den stora piazzan, som kantades av en mängd uteserveringar och där det smakade gott med ett glas Chianti Classico. Mitt på torget finns en staty av Giovanni da Verrazzano, som föddes här på 1400-talet och som gjorde upptäcktsresor till Nordamerika. En annan staty är tuppen, gallo nero, som är symbolen för vinet Chianti Classico.Färden styrdes vidare mot en svensk vingård Fattoria Terreno. Där fick vi en trevlig stund tillsammans med Gustav från Sverige, som berättade om de viner man producerar på gården. Sitter tillsammans med Gustav framför butiken. En förpackning innehållande 5 vinflaskor och 1 flaska olivolja fick givetvis följa med därifrån.


Efter en dag fylld av underbara upplevelser och middag på hotellet somnade vi "ovaggade" och sov gott hela natten.

Dag två var det dags för ett besök i Pisa. Efter att ha gått igenom valvet i muren öppnade sig en fantastisk syn med baptisteriet, domen och det lutande tornet på Piazza del Miracoli. Mycket folk men ändå inte trångt, så det gick bra att ta sig fram med rullstolen.


Typiskt!! KM har fått problem med magen, som varken jag, hemtjänsten eller distriktssköterskan kan klara av, så det blir att åka upp till akuten och tillbringa några timmar där.

Är hemma igen efter 7 timmar på akuten och klockan är nu 22.30. Missade nästan hela bröllopet och dessutom måste KM stanna kvar på sjukhuset. Får hälsa på honom i morgon förmiddag och hoppas att det löser sig så han får komma hem. Får alltså fortsätta att skriva i morgon.

2 kommentarer:

  1. Hoppas det KM blir bättre snart så du får hem honom igen.
    Så kul att få se bilder från er resa. Så vackert det är och er dag två, oj så fint det är vid Pisa. Dit vill jag åka också........

    SvaraRadera
  2. Vilken otur han har Nils.Hoppas att han blir bättre.Det är ju en stor omställning att resa.
    Underbara bilder.I morgon får jag en ny höftled.Underbart.Funderar på om jag kan lära mig sticka med fötterna.Efter som axelleden blev så bra.Sköt om er.KRAM./Ella.

    SvaraRadera