söndag 20 juni 2010

Fortsättning följer

KM ligger fortfarande kvar på akuten och kommer hem tidigast i morgon. Känns tomt när man är van att alltid vara två. Theddy har gömt sig under min säng och gillar inte när husse inte är hemma.

Tredje dagens utflykt gick till Siena, ca 2,5 mil söder om Poggibonsi. Här var det kuperat, då staden är byggd på tre bergsryggar. Det var givetvis tungt att köra rullstolen, men väl värt besväret när vi kom fram till Il Campo, en jättestor öppen plats med utsikt mot Palazzo Publico med sitt mer än 100 m höga torn. Där smakade det gott med något svalkande att dricka.
Min bror och KM.

Efter tre intensiva utflyktsdagar kändes det bra att ta en vilopaus. På lördagen besökte KM och jag Poggibonsis centrum, dvs den gamla staden och tog oss fram på smala inte så handikappvänliga gator. KM placerades på en skuggig plats i en liten park och jag gick själv runt och hittade två marknader där kommersen var i full gång. Den första marknaden var en "Farmer´s Market" med försäljning av lokala produkter och den andra var en loppmarknad, men några inköp blev det inte.Alldeles intill hotellet fanns en jättestor COOP supermarket, där vi handlade i stället. Ett utbud av varor som jag aldrig sett maken till. Flera diskar med grönsaker, olika typer av skinka och ostar lockade till köp. Avdelningen för viner var enorm och där kunde man köpa en flaska Chianti Classico för 3 euro (under 30 kr).
Får räcka för idag och återkommer med bilder från Florens.

6 kommentarer:

 1. Ni verkar ha haft en fantastisk resa och det var du så väl unt! Hoppas K-M kryar på sig!

  SvaraRadera
 2. Håller med Mia.
  Verkligen mysigt.
  Sen marknader, man behöver ju inte köpa, jag gillar att gå runt och titta bara.

  SvaraRadera
 3. Vad mycket vackert ni verkar fått se. Toscana är ett drömresemål för mig också.

  Hoppas KM kryar på sig snabbt. Tur att ni hann hem i alla fall innan det hände.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder från er resa!

  SvaraRadera
 5. Härligt att resan gick bra. Skönt att ni var hemma igen när magen började krångla.

  SvaraRadera
 6. I love Siena! Hope your trip is wonderful.

  SvaraRadera