måndag 5 april 2010

Snälla, inte mer snö

Det är inte sant tänkte jag i morse när jag gläntade på persiennen och såg att det var alldeles vitt på marken. Igår hade precis den sista snöfläcken på tomten försvunnit. Jag förstod också varför det kändes så trögt att vakna och att kroppen ömmade både här och där. Nu på eftermiddagen ser jag till min glädje att snön försvunnit och det är grönt på marken igen. Annars har det ju varit soligt och skönt väder i påsk och igår var alla grannarna ute och städade i sina trädgårdar.

Jag däremot höll mig inomhus större delen av dagen. Det var dags att fixa de 7 knapphålen på rockklänningen jag sytt till min grannes svärmor. Inte alltför lätt upptäckte jag. Det gick ganska bra att sy knapphålen, men det var värre att använda sprättkniven för att få öppningen OK. Trots att jag förstärkt med vliselin ville hålen bara töja sig. Till slut fick jag förstärka knapphålen genom att handsy runt om. Inte helt nöjd, men de blev acceptabla. Däremot är jag nöjd med det slutliga resultatet, som visas nedan. Bild nr 2 är en detalj av det prickiga tyget och en knapp, som var helt perfekt till klänningen. Har nu överlämnat klänningen och fick beröm både av grannen och hennes make.
Idag har vi haft besök av KM:s brorsdotter och hennes två grabbar och bjudit på lunchmiddag i all enkelhet. Inledningen var ägghalvor med räkor, påskskinka och prinskorv. Sedan blev det ugnsstekt kycklingfilé med ugnsrostade rotfrukter/grönsaker och som avslutning jordgubbsglass. Vet ju att grabbarna gillar sådan mat och de åt med god aptit. En lyckad eftermiddag med andra ord.

7 kommentarer:

 1. Vissa tyger är rent hopplösa att sy knapphål i. Rockklänningen blev i alla fall väldigt snygg.

  SvaraRadera
 2. Klänningen blev verkligen jättefin :-)

  SvaraRadera
 3. Du är ju duktig på allt! Kram/Kine

  SvaraRadera
 4. Håller med Kine. Du är duktig på allt och den lunchen hade jag gärna smakat.
  Ingen snö har vi fått som tur är. Hoppas ni slipper nästa sväng som verkar komma om nån dag.

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig fullkomligt om snön, nu får det vara nog med den varan! Klänningen blev jättefin!

  SvaraRadera
 6. Den klänningen kommer säkert bli väl använd.Jättefin.Ha det bra./Ella.

  SvaraRadera
 7. Instämmer, nu är det vår som gäller! Det finns något på min blogg till dig, må gott.

  SvaraRadera