fredag 16 april 2010

Födelsedag

Idag har min matte överlämnat bloggskrivandet till mig. Jag heter Theddy, är en pumi och fyller 8 år idag. En pumi tillhör gruppen ungerska vallhundar. Jag är vit till färgen, vilket är litet ovanligt, då de flesta pumisar är grå eller svarta. Min mamma var vit och av mina kullsyskon är tre vita och en svart, som kan ses på den här bilden, då vi bara är några veckor gamla.Eftersom jag är född med ett litet hjärtfel, dröjde det ett år innan jag fick komma till min matte och husse. Matte är min trygghet och jag tycker inte om när hon lämnar mig hemma, så jag föredrar att vara med och ligga i bilen. Till husse har jag en annan relation. Han är nämligen handikappad och sitter i rullstol. Ibland behöver han hjälp av matte och då ger jag upp ett litet speciellt skall för att hon ska komma och hjälpa honom. Tar min uppgift på fullaste allvar. Jag är också väldigt duktig på att vakta huset, vilket kan vara litet besvärligt , då jag inte är speciellt förtjust i hemtjänsten som kommer till oss varje dag. Många av dem är hundrädda och då får jag stängas in i tvättrummet, vilket inte alls är roligt.

Gillar promenader och alla slags bollekar. Var duktig på att sparka boll när jag var "yngre".Min matte hade gjort en tårta till mig idag med leverpastej och kalkonskivor. Den var prydd med en flagga och ett ljus (räckte med ett). Först fick bara ligga och titta på den, men när jag till slut fick äta den, var den jättegod.Det här var skojigt men nu måste jag sluta för snart kommer hemtjänsten och ska städa, så matte och jag ska nog ta en promenad. Passar på att hälsa till Ines på Gotland och Tass i Halmstad, som jag "känner" via bloggen.

7 kommentarer:

 1. Hej Theddy
  Ser att du fått en smaskig tårta, du kunde ju sagt till så hade jag hjälpt till med att äta den, gillar tårta.
  Ha de så gott och va rädd om hemtjänsten, bara morra lite på dom, sånt gillar dom.
  Tass.

  SvaraRadera
 2. GRATTIS Theddy!
  Vilken härlig tårta du fått på din födelsedag.
  Bra att du tar hand om din matte o husse, man ska vara rädd om dem och se till att de har det bra för det gör ju att man själv har det bra.
  Bra att du talar om för hemtjänsten att du finns och att de ska sköta sig.
  Vov
  Ines

  SvaraRadera
 3. Grattis Teddy! Du brukar gilla mig när jag kommer - kanske får matte lite mer uppmärksamhet än du men jag klappar dig gärna och du är gullig mot mig!/Kine

  SvaraRadera
 4. Grattis Theddy! önskar en, till dig,obekant stickerska.

  SvaraRadera
 5. Grattis på födelsedagen Theddy. Vilken mumsig tårta du fick :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken godsak! Och så fin du är. En härlig matte har du ju occkså

  SvaraRadera
 7. Grattis i efterskott önskar vi dig på Paradiset Kaos Djur!!!

  SvaraRadera