lördag 23 januari 2010

OS i Vancouver

Nu är det inte så långt kvar till OS 2010 i Vancouver och givetvis gäller det inte bara sport för min del utan också OS-stickning. Har anmält mig både till Team Sweden och Ravelympics. Problemet är att jag ännu inte bestämt vad jag ska sticka och alltså vilka grenar jag ska delta i. Jag gillar ju att sticka vantar i flerfärgsmönster, så det blir säkert ett par och varför inte en sjal, som inte är så komplicerad och inte kräver för mycket koncentration. Det blir framförallt skidskytte, längdskidåkning och alpint som jag kommer att följa. Jag har tid att fundera ytterligare några dagar innan jag slutligen bestämmer mig.

Tyckte det kändes tråkigt i höstas då vi inte kunde plocka ner alla äpplen som satt för högt upp i toppen på äppelträdet. Det var förmodligen meningen, ty nu när jag sitter vid datorn och tittar ut genom fönstret, ser jag både små och större fåglar som har fest och kalasar på äpplena.

Jag har i flera år sparat Amaryllis-lökarna för att försöka få dem att blomma om till nästa jul. Det har aldrig lyckats. Under hela förra sommaren har jag haft en kruka som stått ute vid ytterdörren. Tog in den samtidigt som pelargonerna i höstas och ställde den bakom en gardin. Före jul tittade jag på den och då fanns där bara ett långt blad och jag tänkte kasta den. Det blev inte gjort då och tur var väl det, för när jag verkligen skulle slänga den, så fanns det en knopp och efter ytterligare några dagar fick den komma fram i köksfönstret, där den nu pryder sin plats med fyra vit/rosa klockor.

4 kommentarer:

 1. Grattis till den vackra amaryllisen! Jag har också försökt få lökar att komma igen utan att lyckas. Du visar att man aldrig ska ge upp. Härligt! Lycka till med din OS-stickning!

  SvaraRadera
 2. Jag har också sparat lökar utan att få dem i blom igen, men jag har ju inga gröna fingrar alls. Har en i tvättstugefönstret som har fått blad, borde kanske kolla om det är nått på gång där ute.
  Gubben kastade ut äpplen till fåglarna idag, under det äppelträd som ligger utanför vår gård där de smaskat på de som hängde kvar. Hoppas de blev glada och äter upp dem. Nu är det ju så kallt så man kan behöva hjälpa till med lite mat för dem.
  Jag hoppar nog os, har så mycket jag ska göra ändå utan att koncentrera mig på det också. Lycka till vad du nu än väljer.

  SvaraRadera
 3. Så flitig du är med att vara med i olika knit-alongprojekt! Vet inte om jag ska ställa upp på OS-stickningen i år, vi får väl se.
  Roligt att se att amaryllisen kom igen!

  SvaraRadera
 4. Har en liten låda med lökar i källaren. Vid något tillfälle har jag läst att man ska ta lökarna ur jorden i sep-okt.för att sätta ner dom i ny jord i början av dec. Tog upp dom gjorde jag men jag satte dom inte. För någon vecka sedan läste jag att man kan sätta dom i januari. Den varianten har jag inte testat så vi får väll se. det är ju några dagar kvar ännu. Tur du inte kastade din för den är jättefin.

  SvaraRadera