lördag 2 januari 2010

God fortsättning

Årets andra dag började med en härlig promenad med Theddy. Litet nysnö hade kommit under natten, så det gällde att gå försiktigt. Som tur var kom plogbilen och sandade där vi gick. Solen sken på alla snötyngda buskar, som gnistrade så otroligt vackert. Lagom kallt -7 grader. Enligt väderprognosen ska kylan fortsätta nästa vecka och i mitten av veckan kan det bli -17 grader. Misstänkte redan i höstas att vintern skulle bli kall, eftersom rönnarna dignade av bärklasar som satt kvar på träden. Förr sa man alltid att vintern skulle bli kall och att bären satt kvar för att fåglarna skulle få mat. Vet inte om det stämmer, men vackert är det. Litet svårt att fota solen i motljus och börjar misstänka att det kanske är dags för en ny kamera. Kameran slocknade helt och en signal kom upp på displayen att jag måste byta batteri, inte bara ladda det. Nu har jag laddat det, så jag får se hur länge det håller. Här är några av dagens bilder.

Litet stickning har det blivit tid till under de senaste dagarna. Min svägerska ville ha en hålmönstrad sjal i ett grönt garn som jag färgat själv. Den ska blockas innan jag visar foto på den. Så håller jag på med E:s vantar, som jag hoppas blir klara i morgon. Eftersom de är mönstrade kräver det litet mer koncentration och passar inte så bra som tv-stickning.

3 kommentarer:

 1. Härligt att ni fick det fina vädret som vi hade igår. Allt känns så mycket enklare och man blir så mycket gladaren när solen tittar fram. Idag har vi haft grått och det är så trist.

  SvaraRadera
 2. Så skönt att vi går mot ljusare tider! Och snart är det stick-café igen, ser fram emot det! kram

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder från din promenad.
  God fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera