tisdag 8 december 2009

Flera projekt på gång

Hänger inte riktigt med i bloggandet just nu, både när det gäller den egna bloggen och att läsa och kommentera andras bloggar. Känner mig litet trött och olustig och vet inte om det är en "postoperativ" reaktion eller om det bara är det trista, gråa vädret som påverkar mig. Som tur är, har det inte påverkat mitt stickande, som ger mig tröst i olusten.

Givetvis håller jag på med Johannas julkalender. Det är alltid lika spännande, då man inte har en aning om vad det ska bli. Stickar i Drops Alpaca i en blå färgton.Har också börjat på vantarna från 1918. Färgerna stämmer mycket bra med originalets, men mitt garn är något grövre och jag har använt stickor nr 2½.
Jag har hittills bara stickat vantar i damstorlek, men har önskemål om barnvantar, så nu håller jag på och stickar upp ett par provvantar för att se vilka storlekar jag ska välja.

Har också stickat färdigt ett par svarta muddar med pärlor till en bekant. Hoppas hon ska gilla dem.


Funderar på om jag ska ta en tur in till centrum och Sy & Sticka. Inte för att jag behöver mer garn, men jag blev så sugen att prova Garnstudios nya sockgarn Drops Delight, som jag läste om hos Maria. Tror att jag ska sticka en sjal som omväxling till vantarna.

7 kommentarer:

 1. Oh, Metta! What lovely mittens!

  SvaraRadera
 2. Vilken tur du har stickningen som gläder dig! Fina saker gör du verkligen!

  SvaraRadera
 3. Trist att du inte har kommit tillbaka helt i orken, eller som du säger, vädret kan ju påverka också.
  Mycket fint du sticka just nu. Sticka med pärlor har jag inte gjort ännu, fast jag har kommit så långt att jag köpt om lusten skulle falla på.

  SvaraRadera
 4. Delight-garnet är jätteskönt att sticka med,så fort jag får tid ska jag sticka en kofta i detk.Nu är det baraså att ett par av favoritfärgerna nära nog är slut och det kan dröja en bit in på nästa år innan det kommer in nytt.

  SvaraRadera
 5. Those mittens are fabulous.

  SvaraRadera
 6. Vilka fina vantar! Dom "gamla" blir ju jättehärliga. jag håller med dig att det är en "trög" tid nu, jag hoppas på ett liv efter jul:-) Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig Metta, stickningen vill jag inte vara utan! Vad mycket fint du stickat.
  Vantarna blir jättefina.Kram./Ella.

  SvaraRadera