onsdag 4 november 2009

Inspiration från Norge

Jag har två nyinköpta böcker i mitt stickbibliotek. Båda böckerna har sitt ursprung i Norge och är helt underbara att bläddra i och njuta av.


Den första är "Arne & Carlos - Masker og snitt fra Tonsåsen". Jag kom i kontakt med den boken genom min väninna U i Stockholm, där jag såg den första gången, blev helt hänförd och bara kände att jag måste skaffa den. Till saken hör att Carlos är min väninnas KM:s brorson. Tone Skårdal Tobiasson, tidigare chefredaktör för modetidskriften Tique, har följt Arne og Carlos under många år och genom intervjuer och samtal förmedlar hon deras kreativa arbete. I förordet skriver Arne och Carlos:

"Dette prosjektet begynte som en strikkebok. men utviklet seg etter hvert til å bli en inspirasjonsbok for alle som önsker å ta fram strikkepinnene, heklenålen eller nål og tråd - og sette i gang med sin egen design".



Den andra boken är "Dikt i masker" av Solveig Hisdal, som en av mina stickvänner hade med sig till stickcaféet för några veckor sedan. Även nu kände jag att jag bara måste skaffa den boken. Tyvärr var den svenska upplagan slutsåld, men det går ju lika bra med norska, så det blev snabbt en beställning till AdLibris, som också levererat den första boken.

Sitter nu med dessa båda inspirationsböcker och drömmer om alla framtida projekt. Kanske det bara blir drömmar, men vackra sådana i alla fall.

Glömde nämna att en av besökarna på Granen tidigare idag berättade att hon har en mycket gammal vante i vackra färger och mönster. Vanten är trasig och kan inte användas, men hon vill inte kasta den. När hon hörde att jag är intresserad av gamla mönster, erbjöd hon mig att jag kunde få den för att eventuellt kopiera den. Ska bli spännande att se om och när jag får den.

2 kommentarer:

  1. Så spännande. Hoppas du verkligen får den inte är för trasig så du kan se mönstret.
    Må så gott

    SvaraRadera
  2. Ser fina ut. Jag har inte sett dem förr.

    SvaraRadera